37 Kişi Öldü! Valilikten Sahte Alkol Baskını

İstanbul Valiliğinin açıkladığı rakamlar dudak uçurttu. Sahte alkol onlarca can aldı. Detaylar haberin devamında…

16 Aralık 2024 Pazartesi 15:00

İstanbul Valiliği, 1 Kasım 2024 tarihinden itibaren sahte alkol kullanımına bağlı olarak 73 kişinin zehirlendiğini ve bu kişilerden 37'sinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Zehirlenme vakalarının ardından sahte alkol üretimi ve dağıtımına yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlenirken, 36 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

2024 yılı boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 1.002 işyerinde sahte alkollü içki üretimine dair bulgular tespit edildi. Ele geçirilen malzemeler arasında şunlar yer aldı:

- 287.758 litre alkollü sıvı,

- 14.701 adet dolu sahte içki şişesi,

- 853.460 adet sahte bandrol ve etiket,

- Sahte alkol yapımında kullanılan ekipman ve malzemeler (kapüşon, aroma, boş şişe, huni, hortum vb.).

Zehirlenme vakalarına ilişkin olarak 17 kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğü, 23 kişinin ise taburcu edildiği belirtildi. Zehirlenmelere neden olan sahte alkolü temin edenlere yönelik operasyonlarda, 36 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Bunlardan 14 kişi tutuklanırken, 8 kişiye adli kontrol tedbiri uygulandı, 14 kişi ise serbest bırakıldı.

Valilik, vatandaşlara sahte alkol konusunda dikkatli olmaları ve denetimsiz kaynaklardan alkol temin etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Yetkililer, sahte alkolün hem sağlık hem de toplum güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.