Biotrend bugün talep toplamaya başladı!

Halka arz edilecek olan Doğanlar holding ortaklığı olan Biotrend Çevre 19-20-21 Nisan tarihlerinde yatırımcılarından talep toplayacak.

21 Nisan 2021 Çarşamba 11:24

Biotrend Enerji’nin halka arz için talep toplama tarihleri 19-20-21 Nisan, hisse başı fiyat aralığı ise 16.5-18.00 TL TL olarak belirlendi. Halka arzdan beklenen gelir ise 750 milyon lira. Dağıtım, oransal olarak gerçekleşecek.

Biotrend halka arzında fiyat aralığı 16,50 TL-18,00 TL olarak belirlendi. Bu fiyat aralığı ile ek satışın gerçekleşmesi durumunda halka arz büyüklüğü 688-750 milyon TL olacak. Halka arz oranı ise ek satış dahil yüzde 27,8 olacak.

Halka arzın yüzde 80’i bireysel yatırımcılara tahsis edildi

Deniz Yatırım ve TSKB liderliğinde 38 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arzın yüzde 80’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

38 kurum talep toplayacak

Deniz Yatırım ve TSKB eş liderliğindeki konsorsiyumda şu aracı kurumlar yer alıyor: A1 Capital, Ahlatçı Yatırım, Alan Yatırım, Alnus Yatırım, Alternatif Yatırım, Anadolu Yatırım, Ata Yatırım, BGC Partners, Bizim Menkul, Dinamik Menkul, Garanti Yatırım, Gedik Yatırım, Global Menkul, Halk Yatırım, ICBC Turkey, İnfo Yatırım, ING Menkul, İntegral Yatırım, Investaz Yatırım, Marbaş Menkul, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Osmanlı Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital Menkul, Piramit Menkul, QNB Finans Yatırım, Strateji Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, TEB Yatırım, Tera Yatırım, Ünlü Menkul, Vakıf Yatırım, Yatırım Finansman, Ziraat Yatırım.

Şirket hakkında

Yakıt ve tedarik tesisleri yatırımında bulunmaktadır. Şirket, Türkiye genelinde faaliyette olan ve inşaatı devam eden toplam 118.4 MWe lisanslı, 2,4 MW lisansız biyokütle/biyogaz enerji santrali ile faaliyette bulunmaktadır. 31.12.2020 tarihi itibari ile işletmede olan Şirket santrallerinin kurulu gücü 55,8 MWe olup bunun 54,4 MWe’ i biyogaz santrallerinden ve 1,4 MWe’i biyokütle santrallerinden oluşmaktadır.

Şirketin faaliyet gösterdiği alanlar

Biotrend Enerji, ülke genelindeki 15 farklı tesiste, evsel atıkların ayrıştırılmasıyla elde edilen gaz sayesinde, evsel atıkların yaklaşık %25’ini işlemektedir. Bu sayede küresel ısınma ile birlikte azalan yer üstü ve yeraltı su kaynaklarının, çöpten kaynaklanan sızıntı suları ile kontaminasyonu engelleniyor ve modern arıtma tesislerinde doğaya güvenli dönüşümü sağlanıyor. Modern tesislerde, hammaddesi yurtdışından ithal edilen geri dönüşümlü malzemelerin ayrıştırılmasıyla ülke ekonomisine katma değer yaratılıyor. Organik atıklardan üretilen kompost malzemeye dönüştürülürken motorların atık ısısı ile ısıtılan seralarda domates yetiştiriyor.

Verilen taahhütler

İhraçcılar tarafından verilen taahhütler

Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca, Halka arz edilen paylar dışında kalan şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceğini bu doğrultuda bir karar alınmayacağını taahhüt etmişti.

Ortaklar tarafından verilen taahhütler

Şirket ortaklarından Doğanlar Yatırım Holding, şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca Halka arz edilen paylar dışında kalan şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği bu doğrultuda bir karar alınmayacağını taahhüt etmişti.

Şirket ortaklarından Maven Enerji, şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca Halka arz edilen paylar dışında kalan şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği bu doğrultuda bir karar alınmayacağını taahhüt etmişti.

Şirket hissenin işleme başladığı gün dahil olmak üzere 10 işlem günü süreyle günlük alım taahhüdü vermiştir.

Halka arzın gerekçesi ve halka arz gelirlerinin kullanım yerleri

Şirket’in halka arzı ile kaynak elde edilmesi, kurumsallaşma, şirket değerinin ortaya çıkması, şirkete değer yaratacak yatırım fırsatlarının fonlanması, bilinirlik ve tanınırlığın pekiştirilmesi şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin daha güçlü bir şekilde uygulanması, Şirket’in kurumsal kimliğinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

  • %50-%60’lık kısmını kapasite ve altyapı yatırımları, potansiyel inorganik büyüme
  • -%30’luk kısmını işletme sermayesi
  • -%30’luk kısmını kredilerin kapatılması için kullanacaktır.
Şirketin finansal verileri hakkında

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi