Galatasaray rekor NFT satışına imza attı !
Galatasaray NFT dünyasına hızlı girdi. Kulübün satışa çıkardığı Ali Sami Yen NFT koleksiyonu 59 saniyede tükendi ve sarı-Kırmızılılar bu satıştan 185 bin euro kazandı !
5 Ekim 2021 Salı 09:41
Galatasaray NFT dünyasına Türkiye’den ilk giren kulüp olma özelliğini taşıyor. 19.05’te satışa sunduğu Ali Sami Yen koleksiyonunu tarihi hızla satma başarısı gösterdi.
Sarı-Kırmızılılar’ın 100 adet satışa sunduğu NFT’ler 1850 eurodan satıldı. Kulüp 59 saniyede 185 bin euro kazandı.
Sınırlı sayıdaki ilk bölümü bugün arz edilen ve Legendary, Mythical ve Iconic bölümlerinden oluşan olan Ali Sami Yen NFT Koleksiyonunda, her NFT’nin arkasında ilgili görsel içeriği olacak ve bölüme bağlı olarak görsel içerikleri farklılaşacak. Kategorilerin her biri, NFT’nin nadirliğine bağlı olarak farklı değerlere sahip olacak. NFT koleksiyonunu diğer iki bölümü, 8 Ekim tarihinde 1.000 adet ve 15 Ekim tarihlerinde 10.000 adet olmak üzere arz edilecek.
NFT NEDİR?
Değişebilen varlıklar olan dolar, hisse senedi, bitcoin veya altın külçelerinin aksine ‘değiştirilemez’ NFT varlıklar her biri benzersiz ve biricik kalemleri ifade ediyor. Elinizdeki bitcoin ile başkasının elindeki bitcoin aynı değer anlamına geliyor. Değiştirilemez Tokenlar (NFT), fiziksel dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımalarıdır.
Ancak her bir bitcoinin farklı değerde olduğunu düşünün. O zaman bu artık bir birim olmaktan ve transfer aracı olmaktan çıkıyor. İşte NFT varlıkların durumu da bu. Aynı şeyden çok sayıda olabilmesine rağmen aralarından birinin orijinalliği ve sahipliğinin kesin olarak bilinebilmesi. NFT’ye örnek olarak dijital sanat eserleri, spor kartları, internetteki domain adı ve IP adresi olarak bulunan sanal arazi parçaları veya kriptopara birimi için kullanılan cüzdan adları verilebilir.
Değiştirilemez Tokenlar, sahip oldukları özellikler sebebiyle genellikle telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanılıyor. Örneğin bir sanatçı, kendi sanat eserini değiştirilemez token olarak oluşturduğunda ürünün her satışında sanatçı kendisine pasif gelir oluşturmuş oluyor.
İNTERNET’İN KAYNAK KODU DA NFT OLARAK SATILDI
Berners-Lee, kodu 1989-1991 yılları arasında İsviçre’de çalışırken tasarladı ve yazdı. O sırada CERN’de çalıştığı için kaynak kodlarını kamuya ücretsiz bir şekilde sunan Berners-Lee, hiçbir zaman diğer teknoloji şirketlerinin liderleri gibi milyarder olamadı.
NFT dünyasının hızla yayılmasıyla Berners-Lee birilerinin kodun dijital olarak imzalanmış bir versiyonunu beğenebileceğini düşünerek NFT olarak satışa çıkarmaya karar verdi.
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.tr/