Gen İlaç halka arz oluyor SPK onay verdi !

Gen İlaç halka arz başvurusu sonuçlandı. Sermaye Piyasası Kurulu yapılan başvurunun onaylandığını duyurdu. Halka arz detayları…

9 Temmuz 2021 Cuma 13:32

Gen İlaç halka arz detayları

Şirket hakkında;

Şirket, 1998 yılında AG Şirketler Grubu bünyesinde ilaç sektörüne odaklı kuruldu. Günümüzde görülme sıklığı az olan bazı hastalıkların tedavisi veya bu hastalıklara bağlı gelişen fonksiyon bozukluklarının giderilmesini sağlayan ilaçların hastalara ulaşması hedef edindi. Şirket yurt dışından sağladığı nöroloji, endokrinoloji, onkohematoloji, nefroloji ve metabolizma hastalıkları başta olmak üzere genellikle ender görülen hastalıkların tedavisine yönelik özel ürünleriyle sağlık sektöründe yer alıyor. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 1.250.000.000 TL’dir. Şirketin 2020 yılı sonu itibari ile toplam 398 çalışanı bulmaktadır.

Taslak izahnamenin yayınlandığı tarih itibarı şirket ortaklık yapısında %5’in üzerinde payı olan ortaklar:

Şirketin 19 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirdiği son genel kurul itibari ile sermayedeki veya toplam oy hakkı içindeki payları doğrudan %5 ve fazlası olan tek gerçek kişi ortağı Abidin GÜLMÜŞ’tür. %5′den daha fazla pay sahibi başkaca gerçek veya tüzel kişi ortak bulunmamaktadır.

*Ömer Dinçer, Şükrü Türkmen ve Semra Gülmüş isimli gerçek kişiler %1,5’er Absel Emlak ve Turizm San.ve Tic. a.ş %1,0 pay sahibidir.

Halka arz olacak paylar ne kadar?

Sermaye artırımı ve ortak satış yoluyla toplam halka arz edilen payların nominal değeri 62.500.000 TL olup, şirketin halka açıklık oranı ,83 olarak planlanıyor.

Şirketin yayımladığı taslak izahnameye göre fazla talep gelmesi halinde 6.250.000 TL ek satış yapması planlanıyor bununda halka açıklık oranı %2,08‘dir

Ek satışın yapılması halinde toplam 68.750.000 adet hissenin satışa sunulması hedefleniyor. Halka açıklık oranı %22.92‘dir.

Şirket kayıtlı sermaye sistemini tercih etmiş olup, halka arz sonucu sermaye artırımı ile oluşturulan paylardan satılmayan paylar yönetim kurulu tarafından iptal edileceğinden, böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde çıkarılmış sermaye tutarı ve oranı değişebilecektir. Taslak izahnamedeki bilgiye göre nihai tutar ve oran yönetim kurulu kararı ile belirlenecek olup, SPK’nın onayına müteakip ilan edilecektir.

Halka arz yöntemi nasıl olacak?

Yöntem olarak yurtiçi bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi kullanılması planlanıyor. Şirket payları henüz Borsa İstanbul’da işlem görmemektedir. Borsada işlem görmesi için BİAŞ’tan gerekli onaylamalarının yapılması gerekmektedir.

Aracı kurum hangisi?

Taslak izahnamade yapılan açıklamada halka arz satış, Oyak Yatırım liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından sabit fiyat ile talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile gerçekleşmesi bekleniyor.

Şirket hisseleri hangi pazarda işlem görecek?

Halka arz sonrasında payların Borsa İstanbul’da işlem görmesi için 23 Nisan 2021 tarihinde gerekli mercilere başvuru yapıldığını taslak izahnamede belirtilmiştir ama hangi pazarda işlem göreceğiyle ilgili bir bilgiye yer verilmemiştir. Halka arzın tamamlanması, bu payların Borsa’da işlem göreceği anlamına gelmemekte, halka arz edilen payların Borsa’da işlem görebilmesi, Borsa mevzuatının ilgili hükümleri çerçevesinde Borsa’nın vereceği olumlu karara bağlıdır.

Şirketin halka arz gerekçeleri ve geliri ile ne yapılacak?

Halka arz ile Şirket’e değer katacak yatırım fırsatlarının fonlanması, Şirket’in bilinirliğinin artırılması, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin daha güçlü şekilde uygulanması ile birlikte Şirket’in kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve Şirket değerinin ortaya çıkması amaçlanmaktadır.

1)Hali hazırda devam eden yatırımların finansmanı ve hammadde temini

Halka arzda sermaye artırımında elde edilen gelirin %15- ’si ile şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 1006018 ID numarası ile almış olduğu Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yapılmakta olan fabrika ek üretim alanlarının yatırım finansmanında kullanılması planlanmaktadır.

2)Şirket satın almaları ve/veya yurtiçi yeni yatırımlar

Şirket halka arz gelirlerini %60-%70’lik kısmını sağlık sektöründe mevcut ürün portföyüne katkı sağlayacak ve yurtiçi ve yurt dışı büyümesini destekleyecek aşı ve ilaç üretim alanlarında şirket satın almaları ve/veya yeni fabrika yatırımlarında kullanmayı amaçlamaktadır.

3)İşletme sermayesi kullanımı

Şirket faaliyetleri sırasında karşılaşabileceği fırsatları değerlendirmek ve kur artışlarının etkisini minimize etmek için elde edilecek nakdin %10-%15‘i işletme sermayesi olarak tutulması planlanmaktadır.

4)Yeni ürün geliştirme ve pazar araştırmaları; Halka arzdan elde edilen gelirin yaklaşık %10-%15’lik kısmı şirket pazar ve ürün araştırma faaliyetlerinde kullanılması planlanmaktadır.

Halka arz sonucunda Şirket sermaye yapısının aşağıdaki şekilde olması planlanmaktadır:

Şirketin 3 yıllık gelir tablosu;

Küresel ilaç pazarları ve büyüme tahminleri grafiği;

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi