Pegasus Hitit Bilgisayar halka arz ediyor!
Pegasus %50 iştiraki olan Hitit Bilgisayar A.Ş’nin halka arz çalışmalarına başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platfomuna bildirdi.
5 Temmuz 2021 Pazartesi 15:08
Pegasus %50 iştiraki olan Hitit Bilgisayar A.Ş’nin halka arz çalışmalarına başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platfomuna bildirdi.
Hitit Bilgisayar halka arz kararının detaylarına göre şu bilgilere yer verildi
%50 iştirak payına sahip olduğumuz Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. tarafından bir kısım Hitit Bilgisayar paylarının halka arzına ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir. Halka arz işlemleri ve bu doğrultuda hazırlanacak pay izahnamesi Sermaye Piyasası Kurulu onayına tabidir.
Hitit Bilgisayar Halka Arz Hakkında
1994 yılında kurulan Hitit Bilgisayar Hizmetleri, sektörün hızla büyüyen oyuncularının en çetin ve karmaşık ihtiyaçlarını dahi karşılayabilecek düzeyde yeni nesil havayolu, havaalanı ve seyahat yazılım ürünleri ve servisleri sağlamaktadır.
Crane PAX / DCS ürünleri, rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama ve sadakat yönetimi ihtiyaçlarını karşılarken, Crane RA, Crane CA, Crane SP, Crane OCC, Crane CREW ve Crane ALM, sırasıyla, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü /charter yönetim ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Müşterileriyle kurduğu yakın ilişkileriyle tanınan Hitit, ürünleri ve servisleri ile ilgili olduğu kadar, müşteri hizmetleri konusunda da mükemmel geri dönüşler almakta ve bu geri dönüşleri daha da kaliteli ve başarılı hizmetlere dönüştürmektedir.
Rezervasyon sistemleri üzerinden geçen 55 milyondan fazla yolcu ile dünya havayolu PSS (Yolcu Servis Sistemi) endüstrisinde 5. sırada bulunan Hitit, Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere uzanan müşteri portföyünü hızla çoğaltmaya ve çeşitlendirmeye devam etmektedir.
Hitit: Teknoloji ile havacılığın kesiştiği nokta
Ödülü alan Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konuyla ilgili şunları söyledi: “25 yılı aşkındır teknoloji ile havacılığın kesiştiği noktada faaliyet gösteriyoruz. Yerli yazılımlarımızla hem kendimizi hem birlikte çalıştığımız havayollarını büyüttük. Geliştirdiğimiz rekabetçi yazılım çözümleri ile rakiplerimizi zorlayarak sektörün gelişmesine katkı sağladık. Sunduğumuz yenilikçi çözümlerle, yerli yazılımımızın adını duyurmayı ve küresel ölçekte ilk beşte yer almayı başardık. Bu çabamızın görünür olması ve ödüllere layık görülmek bizi her zaman daha iyisini yapmaya teşvik etti ve etmeye de devam edecek.”
Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’na dahil olmak isteyen şirketlerin 2015 yılı net satış geliri en az 50.000 Euro, 2018 yılı net satış geliri en az 1.000.000 Euro olması, merkezlerinin Türkiye’de bulunması ve bir “teknoloji şirketi” olması gerekiyor. Programda, faaliyet gelirlerinin önemli kısmını sağladığı bir teknolojiye sahip olan ya da gelirlerinin önemli bir bölümünü teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran firmalar, “teknoloji şirketi” olarak tanımlanıyor. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki Deloitte Teknoloji Fast 50 programlarında sıralamaya giren firmalar, EMEA’nın en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA Programı’na da girme fırsatı buluyor.
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://t.me/borsaistanbulforum