Türkiye, Korona virüsüne karşı neden daha şanslı ve korunaklı?
29 Aralık 2020 Salı 13:59
Para ajansı özel haber
Türkiye ve Türk insanı korona virüsüne karşı neden daha şanslı durumda para ajansı olarak araştırdık.
D vitamini / Güneş; Dünya güneş haritasına bakıldığında, ülkemizin yaz kış devamlı aldığı güneş ışınları,güneş açısı olarak konumu bağışıklık sistemini kuvvetli tutan D vitamini oranını arttırıyor.
–Alkali ve doğal su; Anadolu topraklarının su kalitesi yüksek, Türk halkı bağışıklık sistemini kuvvetlendiren yüksek mineralli ve alkali su tüketiyor.
Geleneksel ev yemekleri ve köye bağlı sosyolojik yaşam, gıda alışverişi
-Probiyotik / Yoğurt; Ülkemizde tüketilen yoğurt, ayran, kefir ve ev yoğurdu doğal bir koruma etkisi yaratan probiyotik oranını arttırıyor. Yüksek oranda ve çeşitli doğal probiyotik dengesi, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
–İşkembe / Kelle paça; Halkımız haftada en az bir kere bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bu tarz gıdaları alıyor.
–Doğal Anadolu ırkı hayvan popülasyonu; Aynı bölgede yüzbinlerce yıldır yaşayan hayvan ırkları her türlü hastalığa karşı daha dirençli ve endemik bitki örtüsü ile uyumlu yaşıyorlar.Bununla beslenen insanlar da daha dirençli oluyor.
–Ev sirkesi; Doğal ev sirkesi hem bulaşıkta hem de yemeklerde kullanılıyor.
–Ata tohumları; Anadolu toprakları dünyada tarımın ilk yapıldığı topraklar olması nedeniyle çok sayıda endemik tohum çeşitliliğine sahip, bu tohumlar DNA’sına virüs ve her türlü hastalığa karşı savunma kodları kodlamış halde.
–Doğal meyve sebze; Aşılanmamış ve hibrit olmayan doğal meyve ve sebze içinde daha yüksek oranda C vitamini ve kalsiyum, magnezyum vb mineralleri barındırıyor. Bu yüzden bağışıklık sistemini daha hızlı tedavi ediyor.
–Sarımsak, soğan; Bağışıklık sistemini güçlendirici bu ürünler sofralarımızda bolca kullanılıyor.
–Doğal yumurta / doğal süt; Özellikle kırsal kesimde gezen otlayan tavuk ve yumurtası, otlayan inek ve manda sütü ve yoğurdu tüketiliyor.
–Bal ve polen tüketimi; Ülkemizde arıcılık bal ve polen tüketimi bağışıklık sistemi için önemli bir etken.
–Endemik bitki örtüsü; Anadolu toprakları dünyanın en geniş endemik bitki örtüsüne sahip, bu bitkiler şifalı bitkiler olarak halk tarafından yoğun olarak kullanılıyor.
Temizlik ,Türk halkı elleri yıkama ve temizlik konusunda Ortadoğu ülkelerine göre çok daha hassas. Daha yüksek oksijen kalitesi de bu tür hastalıklar İçin önemli bir unsur. Dünya halkları, kömür santrallerinin en yoğun olduğu, madencilik ile ormanları yok edilen Çin’ in nerde yanlış yaptığını ve doğaya saygılı olmanın hayatta kalmak için ne kadar önemli olduğunu bu tecrübe ile anladı. Ne para, ne enerji üretimi, ne büyük sanayisi buna engel olamadı. Bir çok kitlesel virüs salgının kaynağı ÇİN.İnsanlar bu tecrübe ile beraber, dünyada tek bir devletin yaptığı bir yanlışın tüm dünyaya yayılabileceğini ve buna engel olmak gerektiğini gördü.
Endüstriyel tarıma bağlı kendi topraklarını kirleten, doğal çeşitliliği yok eden, hayvan ırklarını bitiren toplumlar bu tür hastalıklar ile gereken dersleri alacaktır.Ali Bahçuvan (ekonomist)