Yeni halka arz %184 primlendi yine TAVAN kim alıyor?

Borsada yeni olan bu şirket hisse fiyatıyla yatırımcıların yüzünü güldürdü. Borsada sektöründe ikinci firma özelliğine sahip olan SDTTR hissesi tavan serisini sürdürüyor.

18 Ocak 2023 Çarşamba 14:51

SDT A.Ş.; ODTÜ Teknokent yerleşkesi içerisinde Ar-Ge’ ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet göstermektedir.

Kurulduğu 2005 yılından bu yana çeşitli savunma elektroniği ve yazılım ürünlerini ortaya koymuş ve kullanıma vermiş bulunmaktadır.

ASELSAN'dan sonra borsada savunma alanında ikinci olan bu şirket hisse fiyat performansı yatırımcısını beklentisini karşıladı mı?

11 günde %184 oranında kazandırdı yine TAVAN!

SDTTR  4 Ocak tarihinde 32 TL'den Borsada işlem görmeye başlayan SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirket hissesi 11 işlem gününde yüzde 184 oranında primlenerek haftayı 91,10 TL TAVAN fiyattan kapattı.

Bank Of America SDTTR hissesinde 1.5 milyon TL değerinde 17.485 adet hisseyi 91,10 TL'den aldı. 

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş.


SDT A.Ş.; ODTÜ Teknokent yerleşkesi içerisinde Ar-Ge’ ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet göstermektedir. Kurulduğu 2005 yılından bu yana çeşitli savunma elektroniği ve yazılım ürünlerini ortaya koymuş ve kullanıma vermiş bulunmaktadır.

SDT uzmanlık alanları itibariyle,
- Algılayıcı (Radar, Kızıl Ötesi vb) ve elektronik harp sinyal işleme ve analiz sistemlerini,
- Görüntü işleme ve analiz yazılımlarını,
- Uydu yer istasyonları, uydu sinyal/veri işleme ve analiz sistemlerini,
- Hava platformları ve silah sistemleri ile elektronik/aviyonik sistemlerini,
- Kara platformları elektronik ünitelerini,
- RF Karıştırıcı sistemler, mühimmat güdüm elektroniği ve simülasyon/bilişim sistemlerini özgün ve yerli olarak gerçekleştirmektedir.

SDT, AS 9100 Rev D, TS EN ISO 9001 2015, AQAP 2310 ve AQAP 2210 gereklerine uygun olarak Kalite Yönetim Sistemini Sertifika ile belgelendirmiştir. SDT Kalite Yönetim Sistemi aynı zamanda mühendislik süreçlerinde IEEE/EIA 12207, IEEE 1220 ve MIL-STD-498 gereklerini, Konfigürasyon Yönetimi süreçlerinde MIL-STD-973 ve ANSI/EIA-649 gereklerini de karşılamaktadır.