25 Yıldır Sermaye Artırımı Yapmayan Borsa Şirketleri

25 Yıldır Sermaye Artırımı Yapmayan Borsa Şirketleri. Borsa İstanbul şirketlerinin bedelli ve ya bedelsiz sermaye artırım haberleri en çok yazdığımız haberler arasında yer alıyor. Ancak bazı şirketlere yakından baktığımız zaman, oldukça uzun zamandır sermaye artırımı yapmayan bazı şirketlerinde var olduğunu şaşırarak farkettik.

26 Mayıs 2025 Pazartesi 12:45

25 Yıldır Sermaye Artırımı Yapmayan Borsa Şirketleri. Borsa İstanbul şirketlerinin bedelli ve ya bedelsiz sermaye artırım haberleri en çok yazdığımız haberler arasında yer alıyor. Ancak bazı şirketlere yakından baktığımız zaman, oldukça uzun zamandır sermaye artırımı yapmayan bazı şirketlerinde var olduğunu şaşırarak farkettik.

Borsa şirketlerinde sermaye artırımları genellikle en geç 2 sene arayla yapılır. Şirketin finansal durumuna göre bedelli ve ya bedelsiz sermaye artırımları, bazı durumlarda ise şirketin nakit ihtiyacını acilen karşılamaya yönek-lik tahsisli sermaye artırımları yapılabilir.

Ancak bazı borsa şirketlerinin oldukça uzun zamandır bedelli ve ya bedelsiz hiç bir sermaye artırımı yapmadığı ortaya çıkıyor.

Bu şirketlerden en önde olan Konya Çimento KONYA!

KONYA en son 2000 yılında %100 bedelsiz sermaye artırımı yapmış ve sermayesini 4.873.440 Liraya çıkartmış. Aradan geçen 25 yıl boyunca şirket aynı sermaye ile devam etmiş.

KONYA yabancı merkezli bir şirket. Şirketin %81,88 oranında hissesi yabancı bir şirkete ait.

KONYA ortaklık yapısı:



Borsanın bir diğer sermaye artırımı sevmeyen şirketi de Ege Endüstri EGEEN!

EGEEN de en son 2000 yılında %800 bedelsiz sermaye artırımı yapmış ve sermayesini 3.150.000 Liraya çıkartmış. EGEEN de Konya gibi 25 yıldır aynı sermaye ile devam ediyor.

EGEEN şirketinden büyük ortak Ege Endüstri Holding ve şirkette %63,63 oranında pay sahibi.

EGEEN ortaklık yapısı:



Borsanın birkaç tane daha sermaye artırımı sevmeyen şirketi var. Bunlar arasında Çimbeton CMBTN ve Nuh Çimento NUHCM var.

CMBTN da en son diğer şirket gibi 2000 yılında %200 bedelsiz sermaye artırımı yapmış. Şirketin sermayesi 1.770.000 Lira.

CMBTN ortaklık yapısı




NUHCM ise 2005 yılında %100 bedelsiz sermaye artırımı yapmış ve şirketin sermayesi 150.213.600 Lira.

NUHCM ortaklık yapısı:



Bu şirketlerin ndedn yıllardır sermaye artırımı yapmadığı konusunda bir açıklamaları yok.