Dün İşlem Yasağı Gelen Hisse Bugün %6,69 Değer Kaybetti
Dün İşlem Yasağı Gelen Hisse Bugün %6,69 Değer Kaybetti. Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ULUSE hissesi dün açığa satış ve kredili işlem yasağı aldı. Hisse bugün %6,69 düşüşle işlem görüyor.
30 Nisan 2026 Perşembe 17:00
Tedbir haberleri
Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ULUSE hissesi dün açığa satış ve kredili işlem yasağı aldı. Hisse bugün %6,69 düşüşle 223 TL fiyattan işlem görüyor.ULUSE Nisan ayı başında 164 TL fiyattan yükselen trende başladı. Hisse ay boyunca primlendi ve 277 TL fiyata kadar prim yaptı. Dün KAP bülteninde kredili işlem ve açığa satış işlemleri 1 ay süreyle yasaklanan hissede bugün Bank of America yoğun satışta ve hisse taban fiyata doğru düşüş yaşıyor.
ULUSE günlük grafik
KAP açıklaması
kap bildirimiSermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında OZATD.E ve ULUSE.E payları 30/04/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/05/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 05/12/2024 tarihli kararı çerçevesinde yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda yapılmasına izin verilen açığa satış işlemleri, SPK'nın 01/03/2026 tarihli kararıyla 06/03/2026 seans sonuna kadar yasaklanmış olup, söz konusu yasak 08/05/2026 seans sonuna kadar uzatılmıştır.