Yurt İçi Piyasalarda Gün Ortası Gelişmeleri Neler Oldu?

Dikkat! Yurt İçi Piyasalarda Gün Ortası Gelişmeleri Neler Oldu?

27 Ocak 2026 Salı 16:30

GCM Yatırım 27 Ocak 2026 tarihinde piyasalarda gün ortası gelişmelerinin ne olduğuna değindi. Raporda yurt içi piyasalarda, endekslerde ve sektörlerde gün ortası gelişmelerinin ne olduğuna yer verildi. Rapor detayları şu şekilde oldu:

Haftanın ikinci işlem gününde BIST100 endeksi güne %0,36 artışla, 13.225,04 seviyesinden başladı. Günün ikinci yarısına doğru yaklaşırken endeks 13.262,95 seviyesini test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Zirve yenilenmesinin ardından ise endekste kar realizasyonu yaşandığı izleniyor. Baskının artması halinde 13.030 seviyesi destek bölgesi olarak takip edilebilir. Toparlanma çabası halindeyse 13.500 seviyesi izlenirken aşılması halinde 13.695 seviyesine ivme devam edebilir. Endeks etkisi açısından bakıldığında ASELS ve BIMAS'ın negatif fiyatlamayla endekste baskı oluşturan çalışan tarafta yer aldığı görülmektedir.

Sektör görünümlerinde ilk yarıda genel olarak karışık seyrin hakim olduğu görülmektedir. En iyi performans sergileyen sektör(ler) Finansal Kiralama Faktoring ve Halka Arz iken baskı görenlerde Teknoloji ve Ulaştırma dikkat çekmektedir.

Güne pozitif başlangıç yapan vadeli tarafa (viop) geçtiğimizde ise ikinci yarıya doğru negatif seyir izleniyor. Şubat vade Bist30 sözleşme fiyatı an itibariyle 14.683 seviyesiyle negatif bölgede akışını sürdürürken endekse pozitif fiyatlamayla öncülük eden şirket(ler) KONTR, TOASO ve GUBRF olurken negatif yönde baskıyı artıran(lar) ASTOR, ASELS ve MGROS olarak görülmektedir.

Göstergeleri incelediğimizde; 5 yıllık ülke risk primi CDS bir önceki gün 212,49 seviyesinde iken bugünde 211,80 seviyesinde bulunuyor. 2 yıllık tahvil faiz oranımız önceki güne nazaran pozitif değişim göstererek %50 eşik bölgesinin altında seyretmektedir. Dolar TL pozitif hareketini sürdürürken son dönemde gündemi meşgul eden Euro TL'de negatif performans ile seyrini sürdürmektedir.