%500 Bedelsiz Sermaye Artırımında Lotlar 6 Katına Çıkacak!

%500 bedelsiz sermaye artırımında lotlar 6 katına çıkacak! Şirket sermaye artırımına ilişkin tüm detayları KAP aracılığı ile yatırımcılarına duyurdu. 300 lot 1800 olacak.

7 Aralık 2025 Pazar 18:45

%500 bedelsiz sermaye artırımında lotlar 6 katına çıkacak! Şirket sermaye artırımına ilişkin tüm detayları KAP aracılığı ile yatırımcılarına duyurdu. 300 lot 1800 olacak.

Nibaş Niğde Beton (NIBAS) genel kurulunda görüşülen sermaye artırımı hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yaptı. NIBAS %500 bedelsiz sermaye artırım kararı almıştı. Şirket, mevcut 54 milyon TL olan sermayesini %500 oranında bedelsiz artırarak 324 milyon TL'ye yükseltiyor.

Yeni sermayeyi temsil eden 270 milyon TL nominal hisse, yani 270 milyon lot hisse hak sahibi yatırımcılara bedelsiz olarak verilecek. Sermaye artırımı, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay alırsa hesabda 100 lot NIBAS hissesi olanlar herhangi bir ücret ödemeden ve hiçbir başvuruda bulunmadan 600 lotun sahibi olacak. Lotlar 6 kata çıkacak. 200 lot 1200 lota, 300 lot 1800 lota ve 500 lot 3000 lota çıkacak.

SPK onayının ne zaman geleceği ise henüz belli değil. SPK'nın sermaye artırımını onaylaması için, şirketten belli bazı şartları sağlaması istenecek. Prosedürler ne kadar çabuk tamamlanırsa sermaye artırım onayı da o kadar hızlı gelir.

NIBAS'ın Bedelsiz Sermaye Artırımına İlişkin KAP Duyurusu

kap bildirimi

"Şirketimizin 07.08.2025 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında yer alan Yönetim Kurulu Kararı ekindeki tadil metni ,sermaye artış kaynağı belirtilerek revize edilmiş ve aşağıda yer alan aynı içerikteki 12.11.2025 tarihli 2025/29 sayılı karara ek yapılmıştır."

"Şirketimizin , iç kaynaklardan yapacağı sermaye artışında kullanacağı 30.06.2025 tarihli bilançoları üzerinden yapılan hesaplamalar sonucunda Yönetim Kurulumuzun 08.07.2025 tarih, 2025/18 nolu kararının iptal edilerek aşağıdaki şekilde yenilenmesine karar verilmiştir."

"1-Şirketimizin, 750.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak üzere; 54.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı "Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları'' hesabından karşılanmak suretiyle % 500 oranında artış ile 270.000.000 TL tutarında artırılarak 324.000.000 TL'ye çıkarılmasına,"

"2- Şirket sermayesinin % 500 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında ihraç edilecek, 270.000.000 TL nominal değerli payların, pay sahiplerine Şirket sermayesindeki mevcut payları oranında bedelsiz olarak ve Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın kaydi sisteme ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde usulüne uygun şekilde dağıtılmasına,"

"3-Sermaye artırımı nedeniyle Şirket esas sözleşmemizin "Sermaye'' başlıklı 6'ncı maddesinde yapılması gereken değişikliğe ilişkin olarak hazırlanan ekli tadil metninin kabul edilmesine,"

"4-Sermaye artırımı işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli başvuruların yapılması, izinlerin alınması ve işlemlerin ifa ve ikmali için Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Ticaret Bakanlığı dâhil olmak üzere resmi kurumlar nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve devamındaki iş ve işlemlerin takibine, karar verilmiştir."

"Kamuoyu ve yatırımcıların bilgisine sunulur. Saygılarımızla."

Son dakika önemli diyorsanız… Sadece çok özel haberler anında ve hızlıca telefonunuza, WhatsApp'a gelsin diyorsanız… 👉 Tıklayın ve kaydolun!