Gıda Şirketinin %1200 Bedelsiz Sermaye Artırımında Oran Değişti!
Altınkılıç Gıda'nın (ALKLC) 8 Nisan'da %1200 olarak duyurduğu bedelsiz sermaye artırım kararında oran %1100 olarak revize edildi. SPK onayı gelirse ALKLC yatırımcısının lotları 12 katına çıkacak.
25 Mayıs 2026 Pazartesi 13:00
Altınkılıç Gıda'nın (ALKLC) 8 Nisan'da %1200 olarak duyurduğu bedelsiz sermaye artırım kararında oran %1100 olarak revize edildi. SPK onayı gelirse ALKLC yatırımcısının lotları 12 katına çıkacak.
ALTINKILIÇ GIDA VE SÜT SANAYİ TİCARET A.Ş. (ALKLC) 8 Nisan 2026 tarihli bedelsiz sermaye artırımı kararının revize edilmesi hakkında yatırımcılarını bilgilendirdi. Altınkılıç Gıda'nın bilgilendirmesi Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapıldı. Buna göre; ALKLC bedelsiz sermaye artırımı kararını %1200'den %1100'e güncelledi.
Altınkılıç Gıda'nın Yönetim Kurulu tarafından 8 Nisan 2026'da yapılan bedelsiz sermaye artırımı başvurusuna yönelik kararın, geçmiş yıl kârları ve olağanüstü yedekler hesaplarında yapılan revizyonlar sonucunda sermaye artırımı tutarında oluşan oransal değişiklik dikkate alınarak güncellendiği ifade edildi.
ALKLC Bedelsiz Sermaye Artırımı |
||||||||||||||||||||||||
|
ALKLC KAP bildirimini görüntülemek için TIKLAYINIZ.
ALKLC Bedelsizi İçin Lot Hesabı
Şirketin bedelsiz sermaye artırım kararı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanırsa ALKLC yatırımcısının lotları 12 katına yükselir.- 100 lot → 1200 lot
- 200 lot → 2400 lot
- 300 lot → 3600 lot olur.
"Yönetim Kurulu tarafından 08.04.2026 tarihinde alınan bedelsiz sermaye artırımı başvurusuna ilişkin karar, geçmiş yıl kârları ve olağanüstü yedekler kalemlerinde yapılan revizyon sonucunda sermaye artırımı tutarında meydana gelen oransal değişiklik dikkate alınarak revize edilmiş olup; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği'nin 6'ncı maddesinin 6'ncı fıkrasında yer alan "Her tür iç kaynak ile kar payının sermayeye ilave edilmesi suretiyle ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler neticesinde, her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilir." hükmü kapsamında;"
"1 - Şirketimizin mevcut 112.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 1.232.000.000 TL artırılarak, 1.344.000.000 TL'ye çıkarılmasına,"
"2- İç kaynaklardan yapılacak olan 1.232.000.000 TL tutarındaki sermaye artışının, 295.098.874,83 TL'lik kısmının sermaye düzeltmesi olumlu farkları, 699.823.685,92 TL'lik kısmının hisse senedi ihraç primi,187.711.526,24 TL'lik kısmının olağanüstü yedekler ve 49.365.913,01 TL' lik kısmının geçmiş yıl karları hesabının sermayeye eklenmesi suretiyle karşılanmasına,"
"3 - Artırıma konu sermaye düzeltmesi farkları,hisse senedi ihraç primleri,olağanüstü yedekler ve geçmiş yıl karlarının sermaye hesabına aktarılması ve aktarımın mali müşavirlik raporu ile tevsik edilmesi hususları ile ilgili olarak gerekli işlemlerin tesis edilmesine,"
"4 - Şirket sermayesinin %1100 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında ihraç edilecek; 15.623.000 TL nominal değerli 15.623.000 adet A Grubu nama yazılı payların 171.853.000 TL nominal değerli 171.853.000 adet A Grubu nama yazılı paya ve 96.377.000 TL nominal değerli 96.377.000 adet B Grubu hamiline yazılı payların 1.060.147.000 TL nominal değerli 1.060.147.000 adet B Grubu hamiline yazılı paya dönüştürülerek çıkarılmasına, sermaye artırımı süreçlerinin tamamlanmasını takiben A Grubu pay sahiplerine payları oranında A Grubu payların, B Grubu pay sahiplerine payları oranında B Grubu payların, Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın kaydileştirmeye ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde kayden izlenmesine ve usulüne uygun şekilde dağıtılmasına,"
"5 - Söz konusu sermaye artırımı nedeniyle II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği'nin 6'ncı maddesinin 6'ncı fıkrası hükmü uyarınca, bir defaya mahsus olmak üzere Şirketimizin 390.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanının, Şirketimizin son finansal tablolarındaki özkaynak büyüklüğü dikkate alınarak 13.240.000.000 TL'ye yükseltilmesine,"
"6 - İç kaynaklardan sermaye artırımı ile ilgili olarak Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye'' başlıklı 6. maddesinin, mevzuat hükümlerine uygun olarak ekteki şekilde tadil edilmesine,"
"7- İç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımının gerçekleştirilmesi ve sermaye artırımında ihraç edilecek paylara ilişkin ihraç belgesinin ve Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye'' başlıklı 6. maddesinin tadil tasarısının onaylanması için başta Sermaye Piyasası Kurulu olmak üzere ilgili kuruluşlar nezdinde gerekli tüm başvuru ve işlemlerin yapılmasına, Toplantıya katılanların oy birliğiyle karar verilmiştir."