Sermaye Artırımından Gelen 199 Milyon Lira Nasıl Kullanılacak
Sermaye Artırımından Gelen 199 Milyon Lira Nasıl Kullanılacak. Şirket, Ağustos ayında %100 bedelli sermaye artırımı yaparak mevcut sermayesini 200 milyon Liraya çıkartmıştı.
27 Aralık 2024 Cuma 14:00
Seyitler Kimya (SEYKM) geçtiğimiz Ağustos ayında %100 bedelli sermaye artırımı yaparak mevcut sermayesini 200 milyon Liraya çıkartmıştı.
Şirket sermaye artırımından elde ttiği toplam 199.200.000 Lira net nakit geliri ne şekilde kullanmayı planladığını açıklayan raporu KAP bülteninde yayınladı.
Şirket özkaynaklarını güçlendirmek üzere yapılacak sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 199.200.000 TL kaynağın Şirketin planladığı yeni yatırımların finansmanında kullanılmasına oy birliği ile karar verildiğinin açıkladı.
SEYKM borsada satıcılı! Mayıs ayı başlarında 6,14 Lira zirve fiyattan düşmeye başlayan hisse, bu günlerde 3 Lira civarından işlem görüyor.
SEYKM günlük grafik:
Şirketten gelen KAP açıklaması:
Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin Rapor
Seyitler Kimya Sanayi A.Ş.'nin 500.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 200.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut ortakların rüçhan haklarının kısıtlanarak nakden, tamamen ve her türlü muvazaadan ari olmak üzere toplam satış hasılatı 200.000.000 TL olacak şekilde, Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde (baz fiyattan ve nominal değerden aşağı olmamak üzere) belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına ve ihraç edilen payların halka arz edilmeksizin tahsisli olarak 200.000.000 TL tutarına karşılık gelecek şekilde Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Namık Kemal GÖKALP'e, Borsa İstanbul A.Ş. pay piyasasında toptan satış işlemi yolu ile satılacaktır.
Sermaye artırımı kapsamında ihraç edilecek paylar karşılığı 200.000.000 TL olması beklenen sermaye artırımı gelirinden 800.000 TL olması beklenen masraflar düşüldükten sonra 199.200.000 TL kaynak elde edilmesi planlanmaktadır.
Şirketimizin özkaynaklarını güçlendirmek üzere yapılacak sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 199.200.000 TL kaynağın Şirketin planladığı yeni yatırımların finansmanında kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Şirketimiz tarafından 28.08.2024 tarihinde tamamlanan Bedelli Sermaye Artımından elde edilen kaynak ve sahip olduğumuz öz kaynakların tutarı hedeflenen yatırımların gerçekleştirilmesi için yeterli düzeyde olmayabilecektir. Tahsisli Sermaye Arttırımından Elde Edilmesi Beklenen Kaynak da yatırım harcamaları için kullanılacak olup, her iki kaynak (Bedelli Sermaye Artırımdan Elde Edilen Kaynak ve Tahsisli Sermaye Artırımından Elde Edilmesi Beklenen Kaynak) ile birlikte hedeflenen yatırım düzeyine ulaşmanın mümkün olacağı değerlendirilmektedir.
a) Yatırım Harcamaları
Tıbbi cihazlar, içerisinde yaklaşık 300.000'den fazla ürünü barındıran çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bunlar ana başlıklar olarak, tüm tıbbi görüntüleme sistem ve cihazları, ameliyathanedeki tüm cihazlar, solunum cihazları, cerrahi alet ve cihazlar, tıp, cerrahi ve dişçilikte kullanılan elektro teşhis cihazları ve aksamları, steril dikiş malzemesi, göz ile ilgili tıbbi alet ve cihazlar, optik tıbbi cihazlar, tek kullanımlık sarf malzemeleri, radyoterapi sistemleri, fizik tedavi cihazları, biyokimya, moleküler biyoloji, hematoloji, genetik ve mikrobiyoloji cihazları olarak sayılabilir. Tek kullanımlık sarf malzemeleri grubu içerisinde yer alan basit sarf malzemeleri açısından Türkiye'de yeterli sayıda üretici bulunmasına rağmen, Ar-Ge tabanlı ileri teknoloji ürünleri açısından ülkemiz büyük ölçüde ithalata bağımlıdır.
Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) ile Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) tarafından yayınlanan “Sağlığın Dinamosu: Türkiye Tıbbi Teknoloji ve Cihaz Sektörü” raporuna göre; özellikle katma değeri yüksek tıbbi cihaz ürünlerinde sektör iç talebinin 2020 yılında ortalama %85'inin ithalatla karşılandığı belirtilmektedir. Bu nedenle, Orta Vadeli Program (2023-2025) döneminde, ithal girdi bağımlılığını azaltıcı, ihracatta ürün ve ülke çeşitlendirilmesini sağlayıcı, ihracatta katma değeri yüksek üretimi destekleyici politikalar ve tedbirler arasında 14. sırada “küresel rekabet gücümüzün artırılması ve dışa bağımlılığın azaltılması için ihtiyaç duyulan aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti ve yapay zekâ tabanlı sağlık teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenecektir” ibaresi yer almaktadır.
Seyitler Kimya San. A.Ş. gerek Türkiye tıbbi cihaz pazarının ihtiyaç duyduğu yüksek katma değerli ürünleri üretmek gerekse Orta Vadeli Program hedefleri çerçevesinde firma büyüme politikasına şekil vermek amacıyla, sermaye artırımından elde edilecek gelirin tamamını (199.200.000 TL), orta ve yüksek teknoloji ürün grupları içerisinde yer alan ürünler başta ve öncelikli olmak üzere çeşitli tıbbi cihazların üretimini sağlamak için yatırım yapmak, bu alanda faaliyette bulunan/bulunacak olan firmalara iştirak etmek, satın almak veya bu ürünlerin üretilmesine yönelik olarak araştırma geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayacak teknopark şirketi kurmak ve/veya bu alanda faaliyette bulunan/bulunacak olan firmalara iştirak etmek amacıyla kullanmayı planlamaktadır.