1 Aylıkken Hakkında Tedbir Kararı Alınan Halka Arz Geri Alım Başlatıyor
Hakkında 15 Eylül'den 14 Ekim'e kadar kredili işlem ve açığa satış yasağı bulunan Çitlekçi Mağazacılık (CITAS) 1 milyar TL'lik hisse geri alım programı başlatma kararı aldı. Program süresi ise 1 sene olarak açıklandı.
21 Eylül 2026 Pazartesi 09:00
Hakkında 15 Eylül'den 14 Ekim'e kadar kredili işlem ve açığa satış yasağı bulunan Çitlekçi Mağazacılık (CITAS) 1 milyar TL'lik hisse geri alım programı başlatma kararı aldı. Program süresi ise 1 sene olarak açıklandı.
ÇİTLEKÇİ MAĞAZACILIK GIDA A.Ş. (CİTAS) payların geri alınmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararı hakkında bilgilendirme yaptı. Çitlekçi Mağazacılık'a ait bilgilendirme Kamuyu Aydınlatma Platfromu'nda (KAP) paylaşıldı. CITAS 10-11-12 Ağustos 2026 tarihlerinde 73,70 TL'den halka arz olmuş ve 18 Haziran'da BİST'te işlem görmeye başlamıştı.
CITAS Geri Alım Programının Detayları
|
||||||||||
|
||||||||||
| CITAS KAP bildirimini incelemek için TIKLAYINIZ. |
CITAS KAP Duyurusu Şöyle:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 18.09.2026 tarihli kararı ile,"
"1. Sermaye Piyasası Kurulu'nun i-SPK.22.9 sayılı İlke Kararı (19.03.2025 tarih ve 16/531 S.K.) ve II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği" düzenlemeleri kapsamında, Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının şirketimiz faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması, tüm paydaşlarımızın menfaatlerinin korunması, sağlıklı fiyat oluşumu ve pay fiyatı istikrarının desteklenmesi amacıyla, Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören B grubu paylarının geri alımına yönelik olarak, aşağıdaki esaslar çerçevesinde geri alım işlemlerinin başlatılmasına,"
"2. Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının, karar tarihi itibariyle Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin % 5,55'ine karşılık gelen 10.000.000 TL (on milyon Türk Lirası) nominal değerli 10.000.000 adet B grubu pay olarak belirlenmesine,"
"3. Pay geri alım işlemleri için ayrılacak fonun Şirketin kendi kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan nakitten karşılanmak üzere azami 1.000.000.000 TL (Bir Milyar Türk Lirası) olarak belirlenmesine,"
"4. Geri alıma konu azami pay sayısına ulaşılmasını takiben pay geri alım işlemlerinin sonlandırılmasına; her halükârda pay geri alım kararının iş bu karar tarihinden itibaren azami 1 yıl süreyle geçerli olacak şekilde belirlenmesine,"
"5. Pay geri alım işlemlerinin yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak, genel kurulda pay sahiplerinin bilgi ve onayına sunulmasına,"
"6. Şirket paylarının geri alım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamasının yapılmasına,"
"7. Yukarıdaki bentlerde belirtilen pay geri alım işlemlerine konu edilebilecek azami pay adedinin, bu işlemler için ayrılacak azami fon tutarının ve pay geri alım kararının iş bu karar tarihinden itibaren azami 1 yıl süre ile geçerli olması hususunun pay geri alım işlemlerinin gerçekleştirilmesine yönelik bir taahhüt niteliği taşımadığı hususunda yatırımcıların bilgilendirilmesine,"
"8. Pay geri alım işlemlerinin uygulanması ile ilgili olarak Şirket Yönetiminin yetkilendirilmesine, Karar verilmiştir."