6 Ayda %137 Yükselen Hisseye Tedbir Getirildi!

Dikkat! 6 Ayda %137 Yükselen Hisseye Tedbir Getirildi!

30 Eylül 2025 Salı 12:10

ETYAT Paylarında VBTS Kapsamında Yeni Tedbir


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından alınan karar doğrultusunda Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ETYAT paylarında yeni tedbir uygulaması devreye alındı. 30 Eylül 2025 tarihli işlemlerden (seans başından) başlayarak 28 Ekim 2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar “emir paketi tedbiri” uygulanacak.

Emir Paketi Detayları


Emir paketi tedbiri kapsamında; piyasa emri ve piyasadan limite emir girişine kısıtlama getirildi. Ayrıca emir iptali, emir miktar azaltımı ile fiyat kötüleştirmesi yasaklandı. Bunun yanında emir toplama bilgileri yayını da kısıtlanacak.

Söz konusu payda halihazırda VBTS çerçevesinde uygulanmakta olan açığa satış yasağı, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri de devam edecek. Yani yeni eklenen emir paketi tedbiri, mevcut kısıtlamaların üzerine getirilmiş oldu.

SPK'nın 5 Aralık 2024 tarihli kararı uyarınca ise yalnızca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış yapılabildiğini de hatırlatalım.