6 Ayda %37 Yükselen GYO Hissesinde Yabancılar Alım Yaptı!
Dikkat! 6 Ayda %37 Yükselen GYO Hissesinde Yabancılar Alım Yaptı!
12 Temmuz 2025 Cumartesi 14:15
Türk borsasında yabancı yatırımcılar, piyasanın fiyat hareketliliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Genellikle banka, holding şirketleri gini büyük hacimli sektörlere yönelen yabancı yatırımcılar, borsa ekonomik istikrarı için etkiye sahiplerdir. Son yıllarda yabancı paylarında düşüş görülse de uzun vadeli yatırımcılar fırsat odaklı yatırımlarına devam etmektedir.
Bugün haberimizde Gedik Yatırım'ın yayınladığı bir bültende yer alan haftalık (7-11 Temmuz 2025) yabancı paylarındaki değişikler grafiğini konu aldık.
Yabancıların elindeki payları haftalık en çok aldığı ikinci hisse şu şekilde:
EKGYO hissesinin paylarını yabancılar 3,04 oranında yükseltmiş görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son 29,34 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %6,26 yükseliş olarak dikkat çekiyor.
Hisse Payları Ne Yönde İlerlemiş?
Şirket payları son altı ayda hareketli ilerlemiş görünüyor. Hisse değeri 6 aylık süreçte %37,47 oranında düşmüş. Son bir aylık grafiğe bakıldığında ise hissenin değeri %22 düşmüş olarak görünüyor.