Alnus'tan Hisse Tavsiyesi: TUPRS, BIMAS, ARCLK, SASA ve GOZDE!
Alnus'tan hisse tavsiyesi: TUPRS, BIMAS, ARCLK, SASA ve GOZDE! Aracı kurum, yurt dışı piyasaları değerlendirirken yurt içi beklentileri de aktardı.
25 Aralık 2025 Perşembe 11:30
Borsa İstanbul'un aracı kurumu Alnus Yatırım, günlük bültenini paylaştı. 25 Aralık 2025 tarihli bültenine "Yurt Dışında Noel Tatillerinin Başladığı Günde, İç Tarafta Açıklanacak Verileri İzleyeceğiz!" ifadesi ile başladı. Alnus Yatırım, günlük hisse önerilerini duyurdu.
- "Dünkü işlem gününe BİST-100 endeksi; 26,64 puanlık yükselişle başladı. Gün içerisinde 11.386,06 seviyesine kadar yükselen ulusal-100 endeksinde, günün sonunu ise; yüzde 0,44 oranındaki artışla, 11.340,10 puandan noktaladık. Endeksin işlem hacmi de; önceki günkü 120,9 Milyar TL düzeyinden 142,9 Milyar TL'ye yükseldi. Endekse puan bazında en fazla pozitif etki eden şirket hisseleri; 20,25 puan ile BIMAS, 10,70 puan ile ASELS ve 7,95 puan ile TUPRS oldu."
- "Dün, yurt içi ekonomik takvimde herhangi bir makroekonomik veri akışı bulunmazken, iç taraftan gelen haber akışlarını takip ettik. Merakla beklenen asgari ücret tutarının Salı günü belirlenmesinin ardından, Ticaret Bakanlığı'ndan gelen dünkü açıklamada: ‘'Ücret artışı gerekçe gösterilerek haksız ve ölçüsüz zam uygulamalarına izin verilmeyeceği, bu yönde hareket eden işletmelere karşı gerekli tüm idari ve hukuki tedbirlerin kararlılıkla uygulanacağı'' bildirildi."
- "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon görünümüne ilişkin yaptığı değerlendirmede: 2026 Ocak ayı enflasyon verisinde yüzde 30'un altının öngörüldüğünü belirtirken, 2026 yılının sonu itibarıyla enflasyonun yüzde 20'nin altına indirilmesinin hedeflendiğini de ifade etti. Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek başkanlığında toplanan Gıda Komitesi'nden yayımlanan duyuruda ise: ‘'Temel gıda ürünlerindeki arz- talep ve fiyat dengesinin sağlanması için gereken reformların ve alınacak tedbirlerin ele alındığı'' açıklandı."
Yurt Dışı Piyasalarda Noel Tatili Zamanı!
- "Noel tatili öncesinde, piyasalardaki erken kapanışların da etkisiyle küresel tarafta sığ bir veri takvimi izlenirken, ABD tarafında açıklanan haftalık İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları; güçlü seyrini koruyarak, 214 Bin kişi ile piyasa beklentisinin altında geldi. ABD tarafında ayrıca, Fed'in bir sonraki başkanının kim olacağına dair beklentiler gündemdeki yerini korurken, bu bağlamda ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki gün yaptığı: “Yeni Fed başkanımın - piyasa iyi gidiyorsa- faiz oranlarını düşürmesini istiyorum. Benimle aynı fikirde olmayan hiç kimse Fed Başkanı olamaz” şeklindeki değerlendirmesinin yankıları da piyasalarda izlendi. Son günlerde risklerin tırmandığı jeopolitik gündemin içerisinde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in: Barış planının onaylanması için referandum düzenlenebileceğini ifade etmesi dikkat çekti. Öte yandan, ABD'nin Venezuela'ya yönelik olası bir askeri operasyon için Porto Riko'ya sevkiyat yaptığına dair dış basında yer alan haberler ise; Noel sonrasında görülebilecek risk artışları açısından kritikti."
Yeni Gün İçin Beklentiler
- "Yeni günde şu an için; Asya borsaları karışık bir görüntü çiziyor. BİST100'ün ise, güne ‘pozitif' bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde; Aralık ayı Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Sanayi Güven Endeksi veri setleri ile TCMB ve BDDK'nın 19 Aralık haftasına yönelik olarak açıklayacakları Para, Banka ve Menkul Kıymet İstatistikleri takip edilecek. Asya seansında Japonya'da açıklanan tahvil piyasası istatistikleri ve 2 yıllık tahvil ihalesinin(faiz, öncekiihaledeki yüzde 0,93'lük seviyenin çok üzerinde, yüzde 1,13 civarında gerçekleşti) izlendiği küresel tarafta ise; Avrupa ve Amerika seanslarında Noel tatili nedeniyle her hangi bir makro veri akışı beklenmezken, ticaret savaşları ve jeopolitik risklere ilişkin gelişmeler piyasalar üzerindeki etkileri açısından yakından izlenmeye devam edilecek."
Bugün Alnus Yatırım Hangi Hisseleri Öneriyor?
Alnus Yatırım'ın günlük hisse önerileri listesinde TUPRS, BIMAS, ARCLK, SASA ve GOZDE yer aldı. Hisselere ait hedef fiyat, getiri potansiyeli ve zarar durdur verileri paylaşılırken, olası kayıp verilerine de yer verildi.
Para ajansından yeni uygulama, yatırımcıların mağdur olduğu konular hakkında Finyad Finansal Yatırımcılar Derneği tarafından hukuki işlemlerin başlatılabilmesi ve ajansımızın konu hakkında haber yapabilmesi için whatsapp ihbar hattı kurulmuştur. Aşağıdaki linki tıklayarak telefonumuzu kaydedin. Hem son dakika ve önemli haberler cebinize gelsin. Hem de bizimle iletişime geçebilirsiniz . Para ajansı her zaman yanınızda