ASELS, MGROS, ARASE, GEREL ve KLRHO Hisselerine DİKKAT!

ASELS, MGROS, ARASE, GEREL ve KLRHO Hisselerine DİKKAT! Alnus Yatırım, BİST 100 endeksini ve piyasa beklentilerini değerlendirdi.

4 Eylül 2025 Perşembe 12:30

Aracı kurum Alnus Yatırım, 4 Eylül 2025 tarihli günlük bülteninde BİST 100 endeksini değerlendirken piyasa beklentileirni de duyurdu. Alnus Yatırım, günlük hisse önerileri listesini de paylaştı.

  • "BİST-100 endeksi, dünkü işlem gününe; sadece 0,07 puanlık düşüşle başladı."
  • "Ancak, seans başlangıcından sonra beklenti üstünde gelen enflasyon verileri sonrasında; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) 11 Eylül'de yapacağı öngörülen faiz indirim oranına dair azalan beklentilerin bankacılık endeksindeki şirketlerin hisselerine sert satışlar getirmesinin etkisi ile 10.612,31 seviyesine kadar hızlı düşüş gördük."
  • "Düşüşün yüzde 2 oranına ulaşması nedeni ile açığa satış yapılabilen işlem sıralarında seansın sonuna kadar yukarı adım kuralının devreye girmesi kararlaştırıldı."
  • "Kapanışa doğru kısmen toparlanan endekste, günün sonunu yüzde 1,29 oranındaki azalışla 10.737,68 puandan noktaladık. İşlem hacmi de; önceki gün görülen tarihin dördüncü yüksek seviyesinden 56,1 Milyar TL'lik sert düşüş göstererek 152,6 Milyar TL civarında gerçekleşti."
  • "BİST 100 endeksine puan bazında en fazla negatif etki eden şirket hisseleri; AKBNK, YKBNK ve ISCTR oldu."

Alnus Yatırım Yeni İşlem Günü Beklentileri 4 Eylül 2025

  • "Yeni işlem gününde şu an için; ABD ve Avrupa'nın vadeli endeksleri ile Asya borsaları karışık bir seyir izliyor. BİST-100 endeksinin, güne ‘yatay' bir başlangıç yapacağını tahmin ediyorduk."
  • "Yurt içi ekonomik takvimde; Merkez Bankası'nın açıklayacağı Ağustos ayının Reel Efektif Döviz Kuru Gerçekleşmeleri ile her Perşembe günü TCMB e BDDK'nın açıkladığı haftalık Para, Banka ve Menkul Kıymet İstatistikleri'ni takip edeceğiz."
  • "Asya seansında, Japonya'nın 30 yıllık tahvil ihalesinin sonuçlarını izlediğimiz küresel tarafta ise; günün devamında ABD'nin Haftalık İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları, Ağustos ayı ADP Özel Sektör Tarım Dışı İstihdam Raporu ve yine Ağustos ayına yönelik Hizmet/İmalat Dışı PMI verilerini dikkatle izleyeceğiz."
  • "Diğer taraftan, haber akışları tarafında; ticaret tarifeleri ve jeopolitik riskler gibi önemli gündem maddelerine yönelik gelişmelerle de piyasalarda oynaklık düzeyi artabilir."

Günlük Hisse Öneri Listesi 4 Eylül 2025

Alnus Yatırım'ın 4 Eylül 2025 tarihindeki günlük hisse öneri listesinde 5 hisseye yer verildi. Bunlar; ASELS hissesi, MGROS hissesi, ARASE hissesi, GEREL hissesi ve KLRHO hissesi oldu.