Boru Şirketi 86.5 Milyon TL'lik Dev İhaleyi Kazandığını Duyurdu!

Borsa İstanbul'un boru şirketi, KAP aracılığı ile bir duyuru yaptı. Şirket, 86.5 milyon TL'lik dev ihaleyi kazandığını duyurdu. İhaleye ilişkin tüm ayrıntılar haberde.

9 Eylül 2025 Salı 17:15

Kuzey Boru A.Ş. (KBORU) tarafından yatırımcılar başta olmak üzere tüm kamuoyuna yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Boru şirketinin önemli açıklaması Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaşıldı. Şirketin resmi KAP bildirimi 9 Eylül 2025 tarihinde yayımlandı.

Kuzey Boru, ihale süreci bildirimi hakkında bilgilendirme yaptı. Bahsi geçen ihale Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıldı. Kuzey Boru'nun, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nce yapılan 2025/1155973 kayıt numaralı "Polietilen Boru Temini 1.Kısım " konulu ihaleye katıldığı ve en avantajlı fiyatı vererek 1. ol​​​​​​​duğu ifade edildi. İhalenin bedeli ise de KDV hariç 86.593.330,20 TL şeklinde izah edildi. İhalenin kesinleşme kararının da SASKİ Genel Müdürlüğü'nce şirkete iletildiği aktarıldı.

Kuzey Boru Yeni İhalesi Hakkında Resmi KAP Bildirimi

Kuzey Boru'nun resmi KAP duyurusunda "Şirketimiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, 2025/1155973 kayıt numaralı "Polietilen Boru Temini 1.Kısım " konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek 1. olmuştur. İhale bedeli KDV hariç 86.593.330,20 TL' dir. İhalenin kesinleşme kararı SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından şirketimize tebliğ edilmiştir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız. Saygılarımızla." ifadesine yer verildi.

KBORU Özet Finansallar:

Kuzey Boru 155.768.068,00 TL'lik İhaleyi de Kazanmıştı

Diğer taraftan şirket, 21 Ağustos 2025 tarihinde de yeni bir ihale aldığını bildirmişti.

Kuzey Boru'nun KAP Bildirimi Şu Şekildeydi:

"Şirketimiz, 9. Bölge Elazığ Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 20.08.2025 tarihinde gerçekleştirilen, 2025/1007139 ihale kayıt numaralı "Elazığ-Uluova Sulaması 2 Kısım Malzeme Alımı (CTP Boru) 2. Kısım " konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale bedeli KDV hariç 155.768.068,00 TL' dir
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla."

KBORU Hissesi Hakkında

36,20 TL'den 7-8 Aralık 2023 tarihinde halka arz olan Kuzey Boru A.Ş. (KBORU), şimdilerde 16,17 TL seviyesinden işlem görüyor. Halka arz olduğu tarihten itibaren maksimum %120,96 kazanç sağlayan hisse, son 1 yılda ise yatırımcısına sadece %18,29 kazandırabildi.

KBORU Hissesi Maksimum Kazanç: