Gayrimenkul Şirketi Paylarında 300 Bin Lotluk Satış!
Yatırımcılar dikkat! Gayrimenkul Şirketi Paylarında 300 Bin Lotluk Satış!
28 Ocak 2025 Salı 17:10
28 Ocak 2025 tarihinde gelen yeni bildirime göre, Borsa İstanbul'da işlem görmeyen bazı hisseler işlem gören tipe dönüşüme uğrayacak!
Bu işleme konu olan şirketlerden biri haberimize konu oluyor. Bu şirket, Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGEGY) olurken, Halil İbrahim EGE E tipi işlem görmeyen paylarının bir miktarını borsada işlem gören tipe dönüştürmek için başvuru yaptı.
Bu payların miktarı toplamda 300 bin lot oldu
Borsada işlem gören şirketlerin bütün payları borsada işlem görme hakkına sahip değildir. Bir payın borsada işlem görebilmesi için, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından kayıt altına alınması ve Borsa İstanbul tarafından da seri numarası belirlenerek borsaya kote edilmesi gerekir.
Borsada işlem görme hakkı elde etmiş olan hisseler, genelde halka arz sırasında satılan ve ya sermaye artırımı yoluyla yatırımcıya dağıtılan hisseler olur.
Ancak ortakların elinde, hala borsada işlem görmeyen paylar bulunabilir. Bu paylar borsada satılmak istendiğinde, Borsa İstanbul yönetimine borsada işlem gören paya dönüşüm başvurusu yaparlar.
Borsa İstanbul yönetimi gerekli araştırma ve incelemeleri yapıp payları kayıt altına aldığı zaman da, bu paylar artık borsada satılabilir hale gelmiş olur.