Geçtiğimiz Hafta Yabancılar En Çok Bu Hisseleri Sattı!
Yatırımcılar dikkat! Geçtiğimiz Hafta Yabancılar En Çok Bu Hisseleri Sattı!
26 Nisan 2025 Cumartesi 14:15
Türk borsasında yabancı yatırımcılar, piyasanın fiyat hareketliliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Genellikle banka, holding şirketleri gini büyük hacimli sektörlere yönelen yabancı yatırımcılar, borsa ekonomik istikrarı için etkiye sahiplerdir. Son yıllarda yabancı paylarında düşüş görülse de uzun vadeli yatırımcılar fırsat odaklı yatırımlarına devam etmektedir.
Bugün haberimizde Gedik Yatırım'ın yayınladığı bir bültende yer alan haftalık (21-25 Nisan 2025) yabancı paylarındaki değişikler grafiğini konu aldık.
Yabancıların elindeki payları haftalık en çok sattığı 3 hisse şu şekilde:
BSOKE hissesinin paylarını yabancılar -2,13 oranında düşürmüş görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son 5,95 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %13,62 artış olarak dikkat çekiyor.
PASEU hissesinin paylarını yabancılar -1,64 oranında düşürmüş görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son 13,73 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %13,12 artış olarak dikkat çekiyor.
CANTE hissesinin paylarını yabancılar -1,26 oranında düşürmüş görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son 5,04 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %-5,62 düşüş olarak dikkat çekiyor.