O Şirket Paylarında Yüklü Dönüşüm!

Yatırımcılar dikkat! O Şirket paylarında yüklü dönüşüm!

9 Aralık 2024 Pazartesi 17:50

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gelen açıklamaya göre bir şirket paylarında yüklü dönüşüm gerçekleştirildi.

Global Menkul Değerler (GLBMD) paylarında Celil Babakaya tarafından yüklü pay dönüşümü yapılacak.

Bu pay dönüşümüne konu olan adet 29.500 lot oldu.

Borsada işlem gören şirketlerin bütün payları borsada işlem görme hakkına sahip değildir. Bir payın borsada işlem görebilmesi için, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından kayıt altına alınması ve Borsa İstanbul tarafından da seri numarası belirlenerek borsaya kote edilmesi gerekir.

Borsada işlem görme hakkı elde etmiş olan hisseler, genelde halka arz sırasında satılan ve ya sermaye artırımı yoluyla yatırımcıya dağıtılan hisseler olur.

Ancak ortakların elinde, hala borsada işlem görmeyen paylar bulunabilir. Bu paylar borsada satılmak istendiğinde, Borsa İstanbul yönetimine borsada işlem gören paya dönüşüm başvurusu yaparlar.