1 Tavan 1 Taban! Pay Geri Alım 1 Ayda Sonlandırıldı! 1,7 Milyon Lot Alacaktı 236 Bin Lot Aldı
1 Tavan 1 Taban! Pay Geri Alım 1 Ayda Sonlandırıldı! 1,7 Milyon Lot Alacaktı 236 Bin Lot Aldı! Gıpta Ofis Kırtasiye GIPTA hissesinde neler oluyor? Hisse bugün borsada şaşkınlık yaratan bir KAP açıklaması yaptı. Şirket geçen ay başlattığı ve 1 milyon 700 bin lotunu borsadan geri almayı planladığı pay geri alım programını sonlandırdı. Hem de sadece 236 bin lot hisseyi geri alarak. GIPTA bu hafta hem tavan hem de tavan olmuştu. Ayrıca hissede dün işlem yasağı da başlatıldı.
18 Aralık 2025 Perşembe 13:15
Yatırımcı şaşkın
GIPTA Kasım ayında hissesinin fiyatını olumlu etkilemesi amacıyla bir pay geri alım programı başlattı. Şirket, 1.700.000 lot hissesini borsadan geri alarak hem yatırımcı üzerinde olumlu bir etki bırakmak hem de hissenin borsa fiyatını biraz desteklemek amacıyla bu programa başladı. O dönemde yani Kasım ayında hisse, 57,70 TL dip fiyatlardaydı.
Program devam ettikçe hisse toparlandı ve dün 89,30 TL tavan fiya gördü.
Hisse bu hafta oldukça ilginç hareketler yapıyor. Dün 89 -74 TL fiyat aralığında işlem yaparak tavan gören hisse, taban fiyattan kapanış yaptı.
Yasak da geldi
Bu agresif hareketler Borsa İstanbul yönetiminin gözünden kaçmadı. Dün hissede açığa satış ve kredili işlemler 1 ay süreyle yasaklanmıştı.
Çabuk fikir değiştirdiler
Şirket bugün KAP bültenine yaptığı açıklamada pay geri alım programını sonlandırdığını açıkladı. Ancak alınması planlanan miktar hisse borsadan alınmış değildi. Bu 1 ay zarfında şirket sadece 236.122 lot hissesini borsadan geri alabilmişti. Alışlarda ortalama fiyat olarak 61,91 TL açıklandı.
Hisse toparlandı açıklaması
Şirket pay geri alım programını sonlandırma sebebi olarak da hissenin son dönemdeki performansı gösterildi. Ancak GIPTA bu gün 69 TL fiyata kadar satış yedi. Yani geçen ay gördüğü dip fiyata göre %20 primli. Şirket 1 ayda bu kadar primi uygun görmüş olacak ki pay geri alım programını 1 ay içinde sonlandırma kararı alıyor.
Tedbir kararı KAP açıklaması
kap bildirimi
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GIPTA.E payları 18/12/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/01/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
Şirketten gelen pay geri alım sonlandırılması KAP açıklaması
kap bildirimi
Şirketimiz Yönetim Kurulu 18.12.2025 tarih ve 2025/19 no'lu toplantısında;
Şirketimizin 15.11.2025 tarihli Yönetim kurulu kararı ile başlatılan Pay Geri Alım Programı çerçevesinde yapılan geri alıma esas tutarlar 1.700.000 adet nominal pay ve 110.000.000 TL olarak bildirilmiş olmakla beraber, hissemizin son dönemdeki performansı, piyasa koşulları ve şirketimizin finansal planlaması dikkate alınarak geri alım programının 18.12.2025 (bugün) itibarı ile sonlandırılmasına karar vermiştir.
15.11.2025 tarihinde başlatılan program kapsamında bugüne kadar toplam 236.122 adet pay geri alınmış olup ortalama alım fiyatı 61,91 TL, toplam işlem tutarı ise 14.617.969,25 TL olarak (aracı kurum komisyonu, BSMV ve KKDF dahil) gerçekleşmiştir. Geri alınan 236.122 adet payın şirketin sermayesine (132.000.000 TL) oranı %0,179 'dur.
Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) kapsamında alınmış olup kamuoyunun bilgisine sunulur.