TSKB Gayrimenkul bedelli sermaye artırımı onaylandı: Şimdi ne olacak?
TSKB Gayrimenkul bedelli sermaye artırımı talebi SPK tarafından onaylandı. Süreç nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde…
28 Ağustos 2021 Cumartesi 11:20
TSKB Gayrimenkul bedelli sermaye artırımı onaylandı, yapılan açıklamanın detayları tüm ayrıntılar haberimizde.
KAP’a yapılan açkılamada,”800.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içinde 500.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle %30 oranında 150.000.000 TL artırılarak 650.000.000 TL’ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’na gerekli başvuru önceki tarihlerde yapılmıştı.
Bedelli Sermaye Artırımı Nedir?Bedelli sermaye artırımı bir şirketin esas sermayesine karşılık olan hisse senetlerinin bedelleri ödendikten sonra genel kurul kararı ile yeni hisse senedi çıkarılarak şirket sermayesinin artırılmasıdır. Genel olarak bakıldığında bir şirketin sermayesini artırma işlemi de denilebilen bu işlemde şirket ek bir para kazanarak bunu kasasına koyar. Bu işlem sonucunda şirket ortaklarının hisse oranları da dolaylı olarak artar.
Bedelli Sermaye Artırımı Rüçhan Hakkı Nedir?Şirket ortakları eğer dilerlerse rüçhan hakkını kullanarak yeni hisse senetlerinden paylarına düşen oranda satın alabilirler. Eğer istemezler ve sermaye artırımına katılmamaya karar verirlerse olan rüçhan haklarının borsada satışını gerçekleştirebilirler. Bu satış işlemini gerçekleştiren ortakların dolayısı ile şirketteki hisseleri azalacaktır. Rüçhan hakkı kullanım süresi en az 15, en çok 60 gündür.
Bedelli Sermaye Artırımı Özellikleri ve AvantajlarıBedelli sermaye artırımına giren şirket, şirketin tüm ortaklarına üzerlerine düşen pay kadar hisse alabilme imkanı tanır. Şirketin halihazırdaki ödenmemiş ve öz sermayesi artış gösterir. Bedelli sermaye artırımı yapan şirketin piyasa değeri yükselir. Yapılan bedelli sermaye artırımında ortaklara sunulan rüçhan hakları kısıtlanabilir ve bu haklar yeni yatırımcılara tanınabilir.
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.tr/
Şahin İNCESÖZ
Şirket ortakları eğer dilerlerse rüçhan hakkını kullanarak yeni hisse senetlerinden paylarına düşen oranda satın alabilirler. Eğer istemezler ve sermaye artırımına katılmamaya karar verirlerse olan rüçhan haklarının borsada satışını gerçekleştirebilirler. Bu satış işlemini gerçekleştiren ortakların dolayısı ile şirketteki hisseleri azalacaktır. Rüçhan hakkı kullanım süresi en az 15, en çok 60 gündür.