Yabancılar Banka Hissesinde Aylık Net 226 Milyon Dolarlık Alım Yaptı!
Dikkat! Yabancılar Banka Hissesinde Aylık Net 226 Milyon Dolarlık Alım Yaptı!
9 Şubat 2026 Pazartesi 09:15
Aylık Net Yabancı Alımlarında AKBNK Birinci Oldu!
Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların geride bıraktığımız aydaki hisse tercihleri netleşirken, bankacılık hisselerinin ağırlıkta olduğu bir tablo ortaya çıktı. Paylaşılan verilere göre, yabancıların en yoğun ilgi gösterdiği ve para girişinin en yüksek olduğu hisse senedi Akbank (AKBNK) oldu. Yabancı yatırımcılar, söz konusu ayda Akbank'ta toplamda 2,3 milyar dolarlık bir alış hacmi yaratırken, satışlar düşüldüğünde net yatırım miktarı 266 milyon 710 bin dolar seviyesinde gerçekleşti ve banka listenin zirvesine yerleşti.
Listenin ikinci sırasında ise Koç Holding (KCHOL) dikkat çekti. Yabancı yatırımcıların portföylerine eklediüi Koç Holding hisselerinde net para girişi 217 milyon 686 bin dolar olarak kaydedildi. Bu alımı, bankacılık sektöründen Yapı Kredi Bankası (YKBNK) takip etti. Yabancılar, Yapı Kredi hisselerinde ay boyunca 200 milyon 981 bin dolarlık net alım pozisyonu oluşturarak bankayı listenin üçüncü sırasına taşıdı.
Tüpraş (TUPRS) ise Yapı Kredi'nin ardındsn listenin dördüncü sırasında kendine yer buldu. Yabancıların Tüpraş'taki net alımları 199 milyon 607 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. İlk Beşte sonuncu ise ise bir diğer bankacılık şirketiGaranti BBVA (GARAN) tamamladı. Garanti hisselerinde ay sonunda oluşan net yabancı girişi 158 milyon 287 bin dolar oldu.
Kaynak: Ahlatçı Yatırım