Yabancılar Mayıs Ayında Bu Hisseleri Sattı!
Dikkat! Yabancılar Mayıs Ayında Bu Hisseleri Sattı!
9 Haziran 2025 Pazartesi 15:15
Türk borsasında yabancı yatırımcılar, piyasa hareketliliği üzerinde önemli bir rol oynamaktadır. Genellikle banka, holding ve büyük ölçekli şirketlere yönelen yabancı yatırımcılar, sermaye piyasalarının istikrarında etkili bir konuma sahiptir. Son yıllarda yabancı paylarında azalma gözlense de, uzun vadeli ve fırsat odaklı yatırımlar devam etmektedir.
Bugün haberimizde, Gedik Yatırım tarafından yayınlanan Mayıs 2025 verilerini içeren aylık bültende yer alan, yabancı yatırımcıların pay azalttığı hisseleri ele alıyoruz.
Aylık bazda yabancıların en çok satış yaptığı üç hisse şu şekilde:
MAGEN hissesindeki yabancı payı, 26,76 puanlık sert bir düşüşle dikkat çekiyor. Hissenin yabancı sahiplik oranı son olarak %8,37'ye gerilerken, fiyatında %29,06 oranında yükseliş yaşandı.
OBAMS hissesinde yabancı yatırımcıların payı 8,66 puan azaldı. Son yabancı oranı %7,37 olarak kaydedildi. Hissenin fiyatı ise %33,76 oranında düşüş gösterdi.
AEFES hissesinde ise 4,33 puanlık yabancı payı düşüşü yaşandı. Son pay oranı %36,39 olurken, hisse fiyatı %8,98 oranında değer kaybetti.