Yurtdışı Yatırımları Büyüyor! GWIND'in Kapasitesi 123 MW'ye Çıkıyor

Yurtdışı yatırımları büyüyor! GWIND'in kapasitesi 123 MW'ye çıkıyor. Avrupa'da yenilenebilir enerji yatırımlarını geliştiren şirket, KAP üzerinden tüm detayları paylaştı.

8 Ekim 2025 Çarşamba 18:00

GALATA WIND ENERJİ A.Ş. (GWIND) tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Galata Wind Enerji'nin duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yayımlandı. GWIND'in resmi KAP bildirimi 8 Ekim 2025 tarihinde paylaşıldı. Şirket, yurtdışında yenilenebilir enerji yatırımları hakkında bilgi verdi.

Avrupa'da yenilenebilir enerji yatırımlarını koordine etmek amacı ile kurulmuş olan Galata Wind Energy Global BV'nin %100 bağlı ortaklığının bulunduğu SunSpark GmbH; Almanya'da kurulacak olan 20 MW'lık Güneş Enerji Santrali Projesi'nin satın alınması amacı ile 6 Ekim 2025'te Almanya'da yerleşik bir şirketle sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Projenin İzin süreçlerinin tamamlanmasıyla başlayacağı ifade edildi. Projenin Almanya'nın güneyindeki Agri-PV (Tarım GES) ve Batarya Ünitesi (BESS) inşaasını kapsayacağı aktarıldı. Projenin 2025- 2027 seneleri arası yurtdışı yatırım vizyonu olan 300 MW'lık kapasitenin faaliyete geçmesine ve global bir oyuncu olma planına önemli bir katkı sağlayacağının öngörüldüğü de belirtildi. Projelerle beraber gücün 63 MW Agri-PV ve 60 MW BESS olmak üzere toplam 123 MW'a yükseleceği de kaydedildi.

Yıllık GWIND Hisse Grafiği:

Galata Wind Enerji'nin Yurtdışı Yatırımları Hakkında Resmi KAP Bildirimi

"Avrupa'da yenilenebilir enerji yatırımlarını koordine etmek amacıyla kurulmuş olan Galata Wind Energy Global BV'nin %100 bağlı ortaklığı SunSpark GmbH; Almanya'da kurulacak olan 20 MW'lık Güneş Enerji Santrali Projesi'nin satın alımı amacıyla 06.10.2025 tarihinde Almanya'da yerleşik bir şirket ile (Satıcı) ile sözleşme akdetmiştir."

"İzin süreçlerinin tamamlanmasına müteakip inşaatına başlanacak olan proje, Almanya'nın güneyinde olup, Agri-PV (Tarım GES) ve Batarya Ünitesi (BESS) inşaasını kapsayacaktır."

"Projenin 2025- 2027 yılları arası yurtdışı yatırım vizyonumuz olan 300 MW'lık kapasitenin faaliyete geçmesine ve global bir oyuncu olma hedefimize önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir. İşbu açıklamamızda bahsi geçen projenin satın alım işleminin tamamlanmasıyla, Almanya'daki ulaşmayı hedeflediğimiz kapasite, kesinleşen ve görüşmeleri devam eden projeler ile birlikte 63 MW Agri-PV ve 60 MW BESS olmak üzere toplam 123 MW'a çıkacaktır."

"Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."

WhatsApp'ta özel haber grubumuza katılmak için buraya tıklayın! Katılım ücretsizdir!