Cante hissede neler oluyor?
2021 yılında halka açılan Çan-2 Termik santrali 4,30 TL seviyelerinden halka arz işlemlerini tamamladı. Şirket 2021 yılında 12,75 TL seviyesine yükselerek pay başına 8 TL civarında prim sağlama başarısı gösterdi.
2022 yılına da hızlı bir giriş yapan CANTE bir ay gibi kısa sürede %40 seviyesinde prim yaparak 17,70 seviyelerinin üzerine çıktı.
Söz konusu tedbir kararının detaylarına göre
Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi’nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Çan2 Termik A.Ş. (CANTE) payında 03/02/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut “Açığa Satış Yasağına” ilave olarak “Kredili İşlem Yasağı” tedbiri uygulandı.
Ayrıca hissede kritik bir pay dönüşüm haberi yine dün geldi.
12.01.2022 tarihli özel durum açıklamamıza müteakip olarak Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılmış olan VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin “Payları Borsada İşlem Gören Ortaklıkların Pay Sahiplerine Yönelik Bilgi Formu Düzenleme Yükümlülüğü” başlıklı 27. Maddesi kapsamındaki başvuru, söz konusu payların borsada satış amacıyla borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi olarak düzenlenmiş ve ilgili formunun onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmuştur.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Hisse bilanço anlamında negatif bir performans sergilemesine karşın Borsa performansında oldukça iyi bir görünüm sergiledi.
Cari Değerler
F/K | A/D |
---|---|
FD/FAVÖK | 21,8 |
PD/DD | 2,2 |
FD/Satışlar | 6,7 |
Yabancı Oranı (%) | 9,84 |
Ort Hacim (mn$) 3A/12A | 2,5 / 6,7 |
Piyasa Değeri | 5.737,6 mnTL |
Net Borç | 2.276,6 mnTL |
Çan2 Termik A.Ş. 2013 yılından bu yana enerji sektöründe, ODAŞ grubu bünyesinde faaliyet göstermektedir.
Çanakkale ili, Çan ilçesi Yayaköy mevkiinde bulunan santralimiz, 340 MWm /330 MWe kurulu güce sahip ve tamamıyla yerli kömüre (linyit) dayalı olup, 01.08.2018 tarihi itibariyle Bakanlık Kabulü yapılmış ve ticari faaliyete geçmiştir.
Mevcut sektör koşulları göz önünde bulundurulduğunda Santralimizde en avantajlı elektrik üretim yöntemlerinin kullanılması hedeflenmiştir. Ayrıca, ülkemizde linyit ile elektrik üreten, en yüksek kalorifik değere sahip santraller arasında yer almaktadır.
2019 Mart sonu itibariyle stabil üretime geçen Çan2 Termik Santrali, mevcut baca gazı arıtma sistemleri sayesinde 06.12.2019 tarihinde aldığı Emisyon Çevre İzni ile ülkemizde pulverize yanma teknolojisi ve yerli linyit kömürü kullanarak üretim yapan ve çevre iznine sahip olan tek termik santral konumundadır.
Bu şirket bilanço Bu şirket bilanço Bu şirket bilanço
Bizi sosyal medyada takip ederek özel haberlerimize ilk siz ulaşabilirsiniz;