Dün tedbir gelen hisse taban! Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında dün tedbir gelen hisse bugün seans açılışıyla beraber taban oldu!
Dün tedbir gelen hisse taban! İNTEM bugün açılışla beraber 83,95’den işlem görmeye başladı. Gün içerisinde kanal içerinde hareketine aşağı yönlü hareket eden hisse şuan 79,80 civarından işlem görmeye devam ediyor.
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören paylarda işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye alınmıştır. Bu kapsamda ilgili paylarda gerekli koşulların oluşması halinde kademeli olarak ve bir sonraki seviye tedbir uygulanırken önceki seviye tedbirin veya tedbirlerin uygulanmasına devam edilmek suretiyle;
1) 15 gün süre ile birinci seviye “Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı” tedbiri,
2) 15 gün süre ile ikinci seviye “Brüt Takas” tedbiri,
3) 15 gün süre ile üçüncü seviye “Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme” tedbir uygulanmaktadır.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulur.
INTEM 1942’de temelleri atılan Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1978’den beri bir parçası olarak var oldu. 1978 yılında ürettikleri Selena mutfak ile Türkiye’de ilk defa modüler mutfak kavramını getirdiler. Ardından Bulthaup markasının distribütörlüğünü yapmaya başladılar ve ithal ürünler eklendi.
İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş (INTEM)
SİMGE EREL
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi Tedbir gelen hisse taban! Tedbir gelen hisse taban!