SOKE halka arzının değeri ne fiyatı ucuz mu pahalı mı?
Yatırımcıların halka arzda dikkat etmesi gereken diğer bir önemli detay fiyat tespit raporu. Halka arzına öncülük eden aracı kurum tarafından bu veriler yayınlandı. Ucuz mu pahalı mı? İşte SOKE'nin gerçek fiyatı?
SOKE halka açılıyor fiyatı QNB Finans Yatırım tarafından nasıl yorumlandı.
Bulunan Değer!
QNB Finans Yatırım Bulunan ağırlıklandırılmış piyasa değeri 2.898 milyon TL olarak hesaplamış olup ve birim pay değeri de 9,38 TL hesaplanmıştır.
Uygulanan İskontodan Sonraki Fiyatı!
Hesaplanan piyasa değerine %20 halka arz Iskontosu uygulanmış, halka arz piyasa değeri 2 318 milyon TL ve halka arz birim pay fiyatı 7.50 TL olarak belirlenmiştir.
SOKE şirketinin ederinin QNB Finans Yatırım'ın hesaplamasına göre 9.38 TL. Bu bilgilere göre SOKE ederinin altında bir fiyatla halka açılacak. Halka arz fiyatı 7.50 TL.
Hangi Değerler Esas Alındı
Şirket Değerlemesinde Çarpan Analizi ve INA değerlemesine yer verilmiştir. Değerleme çalışması kapsamında indirgenmiş Nakit Akımları yöntemi ve Çarpan Analizi yöntemlerine göre bulunan değerlerin farklılıkları UDS Değerleme Yaklaşımları ve Yöntemleri'nde belirlenen değerlerin farklılıkları anlaşılmasına ilişkin olarak seçim kriterleri tekrar değerlendirilmiştir. Şirket'in operasyonları, büyüme potansiyeli, pazar stratejisi, iş modeli ve bulunduğu coğrafya açısından birebir halka açık emsal şirket bulunmamaktadır. Şirket'in yurtiçinde gida sektöründe faaliyet gösteren, un ve unlu mamül alanında markalı üretim gerçekleştiren bir emsal şirket bulunmaması sebebi ile yurtiçi çarpanlar hesaplanırken Borsa İstanbul'da işlem gören seçili gıda şirketlerinden yararlanılmıştır. Yurtdışı benzer şirketler için ise yeterli halka açık şirket bulanmadığı için un ve unlu mamül üreticilerinin yanında makarna, noodle, unlu atıştırmalıklar gibi alanlarda faaliyet gosteren firmalar çarpan analizine dahil edilmiştir. Söke Un'un bulunduğu pazar, iş modeli ve coğrafya göz önünde bulundurulduğunda yurtdışı emsal firmalar ile Şirket; karlılık, büyüme potansiyeli, tedarik zinciri ve operasyonel koşulları bakımından farklılaşabilmektedir. Bu sebeple INA yöntemine %30 ağırlık verilmiştir. Piyasa bakış açısını da değerlemeye dahil etmek maksadı ile Yurtdışı Çarpan Değerine %35, Yurtiçi Çarpan Değeri'ne %35 ağırlık verilmiştir.