Kârı %1.877 arttı hisse yerinde sayıyor!

Kârı %1.877 arttı hisse yerinde sayıyor! Geçtiğimiz gün açıklanan bilançoya hisse nasıl tepki verdi? Tüm detaylar...

Şahin İncesöz
Şahin İncesöz Tüm Haberleri

Kârı %1.877 arttı hisse yerinde sayıyor!

Yeşil Yapı (#YYAPI) hissesi, en son açıklanan mali rapor sonrasında hareketsiz seyrini sürdürdü. Şirketin son mali raporu, büyük bir dikkat çekici gelişmeyi ortaya koydu; net kârında önemli bir artış yaşandı ve 2023 yılının ilk 6 ayı, tarihi bir kâr seviyesiyle tamamlandı. Net dönem kârı bir önceki döneme göre %1.877 oranında yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı. 2023 yılının ilk yarısına ait mali raporda, elde edilen kârın tutarı 137.063.000 TL olarak açıklandı.

YYAPI Hisse

2 ay öncede patron satışıyla çakılmıştı!

Söz konusu o haber;

Kamil Engin Yeşil, Yönetim Kurulu'nda bulunduğu Yeşil Yapı (YYAPI) ve Yeşil  Yatırım Holding (YESIL) hisselerinde bugün satış gerçekleştirdiğini borsaya bildirdi.

Büyük ortak, YYAPI hissesinde 10.000.000  lot, YESIL hissesinde ise 3.933.136 lot satış gerçekleştirdi.

YYAPI hissesi, dün 2.89TL fiyattan  işlem görürken bugün 2.44TL ye kadar düştü.

YESIL hissesi de satışı yiyince kendini bıraktı. Dün 4.70TL gören senet bugün 4.05TL ye kadar düştü.

Patronun satış yapmaya devam edip etmeyeceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Borsaya gelen açıklama:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Kamil Engin Yeşil tarafından Kuruluşumuza gönderilen  pay  alım satım işlemleri:

Yeşil Yapı (YYAPI)

16/06/2023  tarihinde YEŞİL YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,60 - 2,83 TL  fiyat aralığından 10.000.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte YEŞİL YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. sermayesindeki paylarım %24,56 sınırına ulaşmıştır.

Yeşil Yatırım Holding (YESIL)

16/06/2023 tarihinde YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,43 - 4,70 TL fiyat aralığından 3.933.136 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki paylarım %8,53 sınırına ulaşmıştır.

27 Ağu 2023 - 19:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Para Ajansı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Para Ajansı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Para Ajansı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Para Ajansı değil haberi geçen ajanstır.

04

Feria Bahcuvan - Teşekkürler Şef Editör Feriha Bahcuvan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Eylül 20:33