BIST Geri Alım Endeksi’nde Nisan Güncellemesi: 19 Hisse Dahil Edildi 5 Hisse Çıkarıldı

Borsa İstanbul Nisan ayı için BIST Geri Alım Endeksi’nde 19 hisseyi endekse dahil ederken 5 hisseyi çıkardı. Yeni liste 8 Nisan - 7 Mayıs 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

borsa-istanbul-bist
Google News

Borsa İstanbul, 4 Nisan 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yaptığı açıklamada, BIST Geri Alım Endeksi’nde Nisan ayına ilişkin dönemsel değişiklikleri duyurdu. 8 Nisan - 7 Mayıs 2025 tarihleri arasında geçerli olacak bu yeni düzenleme ile toplam 19 hisse endekse dahil edilirken 5 hisse endeksten çıkarıldı.

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme, BIST piyasa değeri ağırlıklı pay endeksleri kural seti doğrultusunda gerçekleştirildi. Söz konusu değişiklikler, yatırımcıların geri alım stratejilerine yön verme açısından önemli bir referans oluşturuyor.

Endekse Yeni Dahil Edilen Hisseler:

Adra GYO (ADGYO), Agrotech Teknoloji (AGROT), Alarko Holding (ALARK), Avrasya GYO (AVGYO), BİM Mağazalar (BIMAS), Dağı Yatırım Holding (DAGHL), DCT Trading Dış Ticaret (DCTTR), Enerya Enerji (ENERY), T. Halk Bankası (HALKB), Halk GYO (HLGYO), Koç Metalurji (KOCMT), Metemtur Yatırım (METUR), MHR GYO (MHRGY), Özderici GYO (OZGYO), Şemşen Kardeşler Gıda (SEGMN), Kıraç Galvaniz (TKCRC), Tera Yatırım Menkul Değerler (TERA), Vakıflar Bankası (VAKBN), Yayla Gıda (YYLGD).

Endeksten Çıkarılan Hisseler:

Agesa Hayat Emeklilik (AGESA), Cem Zeytin (CEMZY), Doğan Holding (DOHOL), Ereğli Demir Çelik (EREGL), Gen İlaç (GENIL).

 

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<