BOFA Sattı Hisse Gömüldü 117 Liradan 97 Liraya

BOFA Sattı Hisse Gömüldü 117 Liradan 97 Liraya. Son günlerde İstanbul Borsasında yabancı yatırımcı işlemleri gündemde! Özellikle alış tarafında işlem yaptığı gözlemlenen yabancı yatırımcılar bazı hisselerde de satış ağırlıklı işlem yapıyor.

O Havacılık Hissesine 460.00TL Hedef Fiyat Verildi!
Google News
BOFA Sattı Hisse Gömüldü 117 Liradan 97 Liraya. Son günlerde İstanbul Borsasında yabancı yatırımcı işlemleri gündemde! Özellikle alış tarafında işlem yaptığı gözlemlenen yabancı yatırımcılar bazı hisselerde de satış ağırlıklı işlem yapıyor.

Yabancı yatırımcıların çoğunlukla tercih ettiği aracı kurumlardan olan BOFA IZFAS hissesinde satış tarafında! Hissede son günlerde, satış baskısından kaynaklı bir düşüş trendi ve değer kaybı dikkatlerden kaçmıyor.

IZFAS Mart ayı sonlarında 59 Lira dip fiyattan yükselen trende başladı. Hisse düzenli ve istikrarlı bir seyirde takip ettiği yükselen trendi, 117,20 Lira zirve fiyata kadar devam ettirdi.

O zirveden gelen BOFA satışları hissede yükselen trendi değiştirdi.

BOFA hissede 23 Mayı günü, 215.406 lot alış ve 960.454 lot satış işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Yapılan işlemler sonucu kurum hissede toplam net 745.048 lot satış yapmış oldu.

Bu yoğun satış sonucu hisse, 97 Lira fiyata kadar geri çekildi.

IZFAS günlük grafik:



KAP açıklaması:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Bank Of America Corporation tarafından Kuruluşumuza gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama:

23.05.2025 tarihinde, ortaklığımızın % 100 oranında kontrolüne sahip olduğu iştiraki Merrill Lynch International tarafından, İZMİR FIRÇA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 103,15 - 104,53 TL fiyat aralığından 215.406 toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 960.454 toplam nominal tutarlı satış işlemi neticesinde net 745.048 adet pay satılmıştır. Bu işlemle birlikte İZMİR FIRÇA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesinde, iştirakimiz Merrill Lynch International vasıtasıyla dolaylı yoldan sahip olduğumuz payların/oy haklarının oranı 23.05.2025 tarihi itibariyle %4,166 seviyesine ulaşmıştır.



















 
Yorumlar (1)
SPK bofa 'nın borsamızı yönlendirmesine nasıl izin veriyor. Dizimiz borsamız pamuk ipliği de mi bağlı ne kadar saçma bir ülke olduk
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<