Borsa İstanbul'un Gıda Şirketi %300 Sermaye Artırımı Kararını Duyurdu

Borsa İstanbul'un gıda şirketi %300 sermaye artırımı kararını duyurdu. Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama öne çıktı. Sermaye artırım kararının tüm detayları haberimizde.

gida-sirketi
Google News
VANET GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş. (VANGD) tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Vanet Gıda'nın yatırımcıları başta olmak üzere tüm kamuoyunu ilgilendiren duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile paylaşıldı. VANGD, Sermaye Arttırımı Hususunda Yönetim Kurulu Kararı Hakkında açıklama yaptı.

Şirket, %300 oranında bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Vanet Gıda, 100.000.000 TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 25.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesini tamamı nakden karşılanmak sureti ile % 300 bedelli artırarak 100.000.000 TL’ye çıkaracak. Şirket, sermaye artırımından sağlanacak fonun %67’sini üretim tesisi yatırımlarında, %20’sini yapılacak üretim tesisi yatırımlarının ardından artan üretim kapasitesi kapsamında hammadde ve stok alımı, %3’ünü ticari borçlara yönelik ödemeler için kullanacak.

Vanet Gıda'nın Bedelli Sermaye Artırımına İlişkin Resmi KAP Bildirimi

"01.10.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile;"

"Şirket esas sözleşmemizin 6. maddesinde 100.000.000.-TL (Yüz Milyon Türk Lirası) olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 25.000.000.-TL ( Yirmi Beş Milyon Türk Lirası) olan çıkarılmış sermayemizin; tamamı nakden karşılanmak suretiyle (%300 bedelli) arttırılarak 100.000.000TL'ye ( Yüz Milyon Türk Lirası) çıkarılmasına, arttırılan 75.000.000.-TL (Yetmiş Beş Milyon Türk Lirası) tutarındaki sermayeyi temsil eden payların 1.875.000.-TL ( Bir Milyon Sekiz Yüz Yetmiş Beş Bin Türk Lirası) tutarındaki kısmının A grubu ve nama yazılı olarak oluşturulmasına 73.125.000.-TL (Yetmiş Üç Milyon Yüz Yirmi Beş Bin Türk Lirası tutarındaki kısmının B grubu ve hamiline yazılı olarak oluşturulmasına,"

"Yapılacak sermaye artırımında (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu, (B) grubu pay sahiplerine (B) grubu pay verilmesine, Şirket Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na verdiği yetki uyarınca, mevcut ortakların yeni pay alma haklarının 1 TL (Bir Türk Lirası) nominal değerli her bir pay için 5-TL (Beş Türk Lirası) fiyattan kullandırılmasına,"

"Sermaye artırımında ihraç edilecek A grubu payların "borsada işlem görmeyen" nitelikte, B gurubu payların "borsada işlem gören" nitelikte oluşturulmasına,"

"Yapılacak olan sermaye artışında yeni pay alma hakkı süresinin 15 (Onbeş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen ilk işgünü akşamı sona ermesine,"

"Yeni pay alma hakkının kullanılmasından sonra kalan payların (B) grubu olarak, nominal değerin altında olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada oluşan fiyattan halka arz edilmesine ve halka arz süresinin 2 iş günü olmasına,"

"Sermaye artırımı işlemi için gerekli izinleri almak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na ve ilgili sair tüm resmi kurum ve kuruluşlara başvurulmasına,"

"Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların şirket ortaklarına Sermaye Piyasası Kurulu'nun kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.' nin Genel Mektupları çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına,"

"Sermaye artırımı işlemine istinaden ekteki 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 457. maddesine göre hazırlanmış olan yönetim kurulu beyanımızın kabul edilmesine, karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<