300 milyon Euro'luk İtalya Yatırımında Flaş Gelişme!

Borsa İstanbul'un şirketi, 300 milyon Euro'luk İtalya yatırımındaki flaş gelişmeyi KAP üzerinden duyurdu. Beyaz eşya şirketinin açıklaması öne çıktı.

arcelik-yatirim
Google News

Borsa İstanbul'un önde gelen beyaz eşya şirketi, 300 milyon Euro'luk yatırımına yönelik yeni gelişmeyi açıkladı. Şirket, İtalya operasyonlarına ilişkin duyurusunu Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yayımladı.

Açıklama 14 Nisan 2025 tarihinde duyuruldu. Arçelik A.Ş. (ARCLK) tarafından yapılan duyuruda Arçelik'in İtalya operasyonlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. 

Şirket, 9 Nisan'da yaptığı KAP duyurusunda İtalya operasyonları için sözleşme taslağını belirtmişti. Arçelik, sözleşme detaylarına yönelik değerlendirmelerin tamamlanması, belirtilen onayların alınması ve kurumsal onayların tamamlanmasının ardından sözleşmenin imzalanacağını aktarmıştı. 

İtalya'da 2025 - 2027 seneleri arasında 300 milyon Euro yatırım yapılmasının beklendiği de belirtilmişti. Öncesinde 2.000 olarak öngörülen İtalya'daki operasyonlardan etkilenmesi beklenen çalışan ve pozisyon sayısı ise 1.284 olarak duyurulmuştu.


Arçelik'ten gelen son açıklamaya göre, imzalat atıldı! Beko Europe Management SRL  ve şirketin İtalya'daki diğer bağlı ortaklıkları ile ulusal sendikalar arasında anlaşmaya varıldı.

Arçelik Resmi KAP Bildirimi

"Şirketimizin 09.04.2025 tarihli özel durum açıklamasında; İtalya operasyonlarının verimliliği ve sürdürülebilirliğini hedefleyen uzun vadeli dönüşüm planına ilişkin sendikalar ve diğer ilgili otoritelerle yürütülen görüşmelerde çalışan temsilcilerinin onayına sunulmak üzere bir sözleşme taslağı hazırlandığı, sözleşme detaylarına ilişkin değerlendirmelerin tamamlanması, belirtilen onayların alınması ve kurumsal onayların tamamlanmasını takiben  sözleşmenin imzalanmasının öngörüldüğü paylaşılmıştı."

"Söz konusu değerlendirme ve onay süreçleri tamamlanmış olup, ilgili özel durum açıklamamızda belirtilen koşulları içeren sözleşme; bağlı ortaklığımız Beko Europe Management SRL  ve Şirketimizin İtalya'da faaliyet gösteren diğer bağlı ortaklıkları ile ulusal sendikalar arasında bugün imzalanmıştır."
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<