4 Günde 23 Liradan 33 Liraya Uçtu Hissede 4. İşlem Yasağı Başladı
4 Günde 23 Liradan 33 Liraya Uçtu Hissede 4. İşlem Yasağı Başladı. Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş. MEPET hissesine 4. işlem yasağı başlatıldı. Hissede zaten kredili işlem açığa satış ve brüt takas tedbirleri vardı. Üstüne bugün de emir paketi tedbiri başladı.
Yayınlama Tarihi: 05.03.2026 22:30
—
Son Güncelleme: 05.03.2026 22:30

Borsa şirket haberleri
Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş. MEPET hissesine 4. işlem yasağı başlatıldı. Hissede zaten kredili işlem açığa satış ve brüt takas tedbirleri vardı. Üstüne bugün de emir paketi tedbiri başladı. Bütün bu tedbirler 1 ay süreyle uygulanmaya devam edecek.Emir paketi tedbiri nedir
Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır
Teknik görünüm
MEPET son günlerde hızlı hareket ediyor. Hisse, 27 Şubatta 23,10 TL fiyattan harekete başladı ve dün 4 gün içinde yani 33,86 TL zirve fiyata kadar prim yaprı.MEPET günlük grafik
KAP açıklaması
kap bildirimiSermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KERVN.E ve MEPET.E payları 05/03/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/04/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 05/12/2024 tarihli kararı çerçevesinde yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda yapılmasına izin verilen açığa satış işlemleri, SPK'nın 01/03/2026 tarihli kararıyla 06/03/2026 seans sonuna kadar yasaklanmıştır.