ASELS, MGROS, ARASE, GEREL ve KLRHO Hisselerine DİKKAT!

ASELS, MGROS, ARASE, GEREL ve KLRHO Hisselerine DİKKAT! Alnus Yatırım, BİST 100 endeksini ve piyasa beklentilerini değerlendirdi.

borsa-degeri
Google News

Aracı kurum Alnus Yatırım, 4 Eylül 2025 tarihli günlük bülteninde BİST 100 endeksini değerlendirken piyasa beklentileirni de duyurdu. Alnus Yatırım, günlük hisse önerileri listesini de paylaştı.

  • "BİST-100 endeksi, dünkü işlem gününe; sadece 0,07 puanlık düşüşle başladı."
  • "Ancak, seans başlangıcından sonra beklenti üstünde gelen enflasyon verileri sonrasında; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) 11 Eylül’de yapacağı öngörülen faiz indirim oranına dair azalan beklentilerin bankacılık endeksindeki şirketlerin hisselerine sert satışlar getirmesinin etkisi ile 10.612,31 seviyesine kadar hızlı düşüş gördük."
  • "Düşüşün yüzde 2 oranına ulaşması nedeni ile açığa satış yapılabilen işlem sıralarında seansın sonuna kadar yukarı adım kuralının devreye girmesi kararlaştırıldı."
  • "Kapanışa doğru kısmen toparlanan endekste, günün sonunu yüzde 1,29 oranındaki azalışla 10.737,68 puandan noktaladık. İşlem hacmi de; önceki gün görülen tarihin dördüncü yüksek seviyesinden 56,1 Milyar TL’lik sert düşüş göstererek 152,6 Milyar TL civarında gerçekleşti."
  • "BİST 100 endeksine puan bazında en fazla negatif etki eden şirket hisseleri; AKBNK, YKBNK ve ISCTR oldu."

Alnus Yatırım Yeni İşlem Günü Beklentileri 4 Eylül 2025

  • "Yeni işlem gününde şu an için; ABD ve Avrupa’nın vadeli endeksleri ile Asya borsaları karışık bir seyir izliyor. BİST-100 endeksinin, güne ‘yatay’ bir başlangıç yapacağını tahmin ediyorduk."
  • "Yurt içi ekonomik takvimde; Merkez Bankası'nın açıklayacağı Ağustos ayının Reel Efektif Döviz Kuru Gerçekleşmeleri ile her Perşembe günü TCMB e BDDK’nın açıkladığı haftalık Para, Banka ve Menkul Kıymet İstatistikleri’ni takip edeceğiz."
  • "Asya seansında, Japonya’nın 30 yıllık tahvil ihalesinin sonuçlarını izlediğimiz küresel tarafta ise; günün devamında ABD’nin Haftalık İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları, Ağustos ayı ADP Özel Sektör Tarım Dışı İstihdam Raporu ve yine Ağustos ayına yönelik Hizmet/İmalat Dışı PMI verilerini dikkatle izleyeceğiz."
  • "Diğer taraftan, haber akışları tarafında; ticaret tarifeleri ve jeopolitik riskler gibi önemli gündem maddelerine yönelik gelişmelerle de piyasalarda oynaklık düzeyi artabilir."

Günlük Hisse Öneri Listesi 4 Eylül 2025

Alnus Yatırım'ın 4 Eylül 2025 tarihindeki günlük hisse öneri listesinde 5 hisseye yer verildi. Bunlar; ASELS hissesi, MGROS hissesi, ARASE hissesi, GEREL hissesi ve KLRHO hissesi oldu.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<