Dev Firma Konkordato Talep Etti Mahkeme Reddetti!
Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından Sateks, konkordato talebinin reddedilmesinin ardından iflas kararı verilmesine gerek olmadığı açıklandı. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin borca batık olmadığına ve iflasın önlenmesine karar verdi.
![Osman Burak Kıbık](https://paraajansi.com.tr/assets/img/no-avatar.png)
Sateks, Türkiye'nin önemli tekstil şirketlerinden biri, 2024 yılında konkordato başvurusunda bulunmuştu. Ancak Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Sateks'in borca batık olmadığına karar verdi ve şirketin konkordato talebini reddetti. Mahkeme, iflas kararı verilmesine gerek olmadığına da hükmetti. 1984 yılında kurulan ve iplik boyama alanında faaliyet gösteren firma, İngiltere, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Bulgaristan gibi ülkelere ihracat yaparak sektördeki 40 yıllık geçmişini sürdürmeye devam ediyor.
Sateks firması kimdir, ne iş yapar?
Sateks, 1984 yılında Bursa'da kurulan ve iplik boyama alanında uzmanlaşmış bir Türk tekstil firmasıdır. Şirket, polyester, pamuk, viskon ve naylon gibi çeşitli iplik türlerinin boyama işlemlerini gerçekleştirerek, bobin ve muf boya üretimi yapmaktadır. Yıllık 4.800 ton üretim kapasitesine sahip olan Sateks, iç piyasa satışlarının yanı sıra İngiltere, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye ihracat yaparak uluslararası pazarda da önemli bir yer edinmiştir.
Son yıllarda finansal zorluklarla karşılaşan Sateks, 2024 yılında konkordato başvurusu yapmış, ancak Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin borca batık olmadığını belirleyerek iflas kararı verilmesine gerek olmadığına karar vermiştir.