ASTOR işleme başladı alışda bekleyen rekor lot sayısı ve önemli taahhütleri!
Talep toplama süreci sona eren ASTOR'da Borsa İstanbul yolculuğu bugün itibari ile başladı. Tavan fiyatından tarihi gününe başlayan hissede alışda bulunan lot sayısı dikkat çekti.
ASTOR işleme başladı.
Astor Enerji A.Ş.'nin (Şirket) 210.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmış olup Şirketin sermayesini temsil eden 998.000.000 TL nominal değerli payları kota alınmıştır. Halka arz edilen Şirket payları bugün tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 12,50 TL/pay baz fiyat, "ASTOR.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başladı.
İlk işlem gününe 13.75 TL tavan fiyatından başlayan hissede alışda bekleyen 81 milyon lot mevcut.
Fiyat İstikrarı Var mı?
TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Şirket paylarının Borsa'da işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemlerinde bulunmayı planlamaktadır. TEB Yatırım tarafından, Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi'nin halka arzdan elde edeceği brüt fon tutarının %20'sine denk gelen (67,5 milyon TL) fon kaynağının fiyat istikrarı işlemleri için kullanılması planlanmaktadır.
Önemli Taahhütler!
İhraççı, Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, bedelli sermaye artırımı yapmayacağını, halka arz edilen paylar dışında kalan Şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği, bu doğrultuda bir karar alınmayacağı ve Borsa dışında yapılacak satışlarda da satışa konu payların da bu sınırlamaya tabi olacağını konusunda taahhüt vermiştir.
Şirket'in mevcut pay sahibi Feridun GEÇGEL, Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, halka arz edilen paylar dışında kalan Şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği, bu doğrultuda bir karar alınmayacağı ve Borsa dışında yapılacak satışlarda da satışa konu payların da bu sınırlamaya tabi olacağını konusunda taahhüt vermiştir.
Şirket'in mevcut pay sahibi Feridun GEÇGEL, Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca Şirket nezdinde bulunduracağı payları halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan Borsa'da satmayacağı ve bu payların halka arz fiyatının altında satılması sonucunu doğuracak şekilde herhangi bir işleme tabi tutmayacağı, söz konusu payların kısmen veya tamamen bu kısıtlamaya uygun olarak satılması veya devredilmesi durumunda özel durum açıklaması yapacağı ve Borsa dışında satılan payları alanların da bu sınırlamalara tabi olacağını taahhüt etmiştir.
Teşvikler
Şirket'in halka arzdan elde edilecek toplam brüt gelirin 1.850 milyon TL, net gelirin 1.777 milyon TL beklenmektedir. Halka arz kapsamında elde edilecek net gelirin %40-45'I üretim kapasitesinin artırılması, yeni ürün hatlarının kurulması ile mevcut üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik yatırımlarda; %10-15'i gayrimenkuller üzerinden tesis edilecek güneş enerjisi santrallerinde değerlendirilmesi; %5-10'u elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti yatırımlarında; %20-25 işletme sermayesinde; %20-25'i Şirket borçlarının kapatılmasında kullanılması planlanmaktadır.
Astor Enerji A.Ş.
Şirket, Transtek Transformatör San. ve Tic. A.Ş. unvanı ile 1983 yılında İstanbul'da kuruldu. Astor unvanı altında faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere 2003 yılında unvanını Astor Transformatör ve Enerji San. Tic. A.Ş. olarak değiştirmiştir. 2021 tarihli genel kurul kararıyla Şirket'in unvanı güncel olarak kullanılan Astor Enerji A.Ş. olarak Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde tescil edilmiştir.
Şirket, endüstri tesislerinin ve elektrik üretim, iletim ve dağıtım sektörlerinin ihtiyacı olan transformatörler ile orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünleri üretimi gerçekleştirmektedir. Bu üretimleri gerçekleştirmek için gerekli makine, teçhizat, hammadde, mamul ve yarı mamullerin ithalatı, ihracatı, alımı ve satımı faaliyetlerini de yerine getirmektedir. Ayrıca, Şirket ürettiği ürünlerin satış sonrası hizmetler kapsamında saha kurulumlarının yapılması, devreye alınması saha test hizmetlerinin verilmesi, arıza, bakım ve onarım hizmetlerini vermektedir.
Orta gerilim anahtarlama ürünleri ve kompakt trafo merkezleri üretimine aktararak sektöre katkı sağlamayı hedefleyen firma, Ar-Ge çalışmaları sonucu gerekli sertifikasyonları tamamlayarak orta gerilim anahtarlama ürünleri ve kompakt trafo merkezleri üretim ve satışına başlamıştır.
Ankara 2. OSB’de 2016 yılında faaliyete geçen, son teknoloji ile donatılmış 140.000 m2 açık alan üzerinde, 80.000m2 kapalı alana sahip yeni fabrikasında, Yağlı Tip Dağıtım Transformatörleri, Dökme Reçineli Kuru Tip Transformatörleri, Güç Transformatörleri, Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri, Kompakt Trafo Merkezleri, RMU, Metal Clad üretimi ile 60’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.