Dokta’dan yatırımcılarına önemli açıklama!
Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş KAP açıklamasında piyasa öncesi platformuna alınmasıyla ilgili açıklama yaptı!
Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş KAP açıklamasında piyasa öncesi platformuna alınmasıyla ilgili açıklama yaptı!
11 Martta yapılan bildirimde 35 Şirketin pazarı değiştirilirken 2 Şirket için uyarı yapılmıştı. Bu iki şirket Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. #DOKTA ve Sönmez Pamuklu Sanayii A.Ş. #SNPAM şirketleriydi. Diğer 35 şirketlerin işlem gördüğü pazarlar 1 Nisan tarihinden itibaren değişirken 31 mart tarihine kadar bu iki şirkete ek süre verilmişti.
Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş.’nin pay piyasasının yeterli derinlikte olmaması sebebiyle, paylarının fiili dolaşım oranının %5in üstüne çıkarılması yönünde süre uzatımı talebinde bulunmuş ve 31 Mart 2021 tarihine kadar süre verilmesine karar verilmişti. Ancak şirketin bu dönem zarfındaki tüm çalışmalarına rağmen yeterli fiili dolaşım oranına ulaşılamadı. Ek sürenin dolmasıyla birlikte bu hisse piyasa öncesi işlem platformuna alındı.
Borsa İstanbul’da #DOKTA koduyla işlem gören Döktaş Dökümcülük Bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yaptığı bildirimde Fiili dolaşım oranını %5’in üzerine çıkaramadıklarını bildirerek mecburi bir şekilde pazar değişikliğine gidilmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’ndaki açıklaması şu şekilde;Bazı sorulara ilişkin cevaplarımızı tüm ilgililerin değerlendirmelerine sunma gereği doğmuştur. Borsa İstanbul A.Ş. tarafından 17 Eylül 2020 tarihinde “Pay Piyasası Pazar Yapılanmasında” değişiklikler yapılmış, Borsa’da işlem gören ve hali hazırda fiili dolaşım oranı %5in altında olan şirketlere 01.01.2021 tarihine kadar fiili dolaşım oranını %5in üstüne çıkarmaları için süre verilmiştir. Gerek belirtilen sürenin kısalığı gerekse iştirakimiz Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş.’nin pay piyasasının yeterli derinlikte olmaması sebebiyle, paylarının fiili dolaşım oranının %5in üstüne çıkarılması yönünde süre uzatımı talebinde bulunulmuştur. 31 Mart 2021 tarihine kadar süre verilmesine karar verilmiştir. Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca, halka açık şirketlerin 12 aylık finansal raporların hazırlandığı
dönemin bitimini izleyen günden tabloların yayınlanmasına kadar geçen süre içerisinde halk arasında “sessiz dönem” veya “black-out perid” olarak adlandırılan dönemlerde işlem yapılması hukuken mümkün değildir. İlgili dönemde anılan ani değişiklik üzerine, yıllık finansallarının yayınlandığı yasal tarihin 11 Mart 2021 tarihi olduğu dikkate alınarak, 11-31 Mart tarihleri arasında işlem yapılabilecek kısıtlı iş günü kalacağı hesaplanarak, İştirakimizin finansal tablo ve rapor yayımlama tarihi, bağımsız denetim sürecini de içeren fedakar çalışmalarla öne alınmış ve 2 Mart 2021 tarihinde yılsonu finansalları yayımlanabilmiştir. Ancak, gösterilen tüm iyiniyetli gayretlere rağmen yeterli fiili dolaşım oranına ulaşılamamıştır. Yatırımcılarımızın bilgilerine saygılarımızla sunarız.
Piyasa öncesi işlem platformu nedir?Piyasa öncesi işlem platformu halka açık olan fakat Bist’de işlem görmeyen ortaklıklara ait hisse senetlerinin alım satım işlemlerinin yapıldığı bir borsa piyasasıdır. Piyasa öncesi işletim platformundaki hisselerde açığa satış, brüt takas uygulaması, devre kesici gibi uygulamalar yok. Fiyat marjı maksimum yüzde 10’dur. Piyasa öncesi işletim platformundaki hisseler günde 5 kez tek fiyat uygulamasına tabi. Yani sürekli işleme de tabi değildir. İstediğiniz saatte alıp satamıyorsunuz. Günde içinde belirli saatlerde alım satım işlemi yapabildiğiniz zaman dilimleri var.
Pazar öncesi işlem platformuna Nasıl düşülür? Nasıl Çıkılır?Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında halka açık statüde olup payları Borsada işlem görmeyen şirketler ile Borsa tarafından fiili dolaşım oranı %5’in altında olduğu için bu platformda işlem görmesine karar verilen şirketlerin paylarının işlem gördüğü platformdur. Şirketler Halka Açıklık oranını %5’den aşağı düşürmesi durumunda bu pazara alınabilir. Şirketlerin bu pazarda var olabilmesi için bir takım sermaye kurallarına uyum sağlaması gerekir, bu oranlar aşağıdaki gibidir.
Ödenmiş veya çıkarılmış sermayesi
-10 Milyon TL’ye kadar olan ortaklıklar için sermayenin %15’ine,
-10 Milyon TL ile 100 Milyon TL arasında olan ortaklıklar için sermayenin % 5’ine,
-100 Milyon TL’nin üzerinde olan ortaklıklar için sermayenin % 3’üne tekabül etmesi gereklidir.
Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş hisse grafiği
Hisse bugün saat 11:32 itibari ile %3,95 düşüş ile 24,300 TL’den işlem görüyor
tradingview
Sakine KARACA