Garanti’den 3,25 milyarlık rekor işlem hacmi !
Borsa İstanbul’un dev hisselerinden Garanti Bankası bugün hareketli bir gün geçirerek 3,25 milyarlık işlem hacmine ulaştı

Borsa İstanbul’un dev hisselerinden Garanti Bankası bugün hareketli bir gün geçirerek 3,25 milyarlık işlem hacmine ulaştı
Garanti’den 3,25 milyarlık rekor işlem hacmi ! Borsa İstanbul’un dev hisselerinden Garanti Bankası bugün hareketli bir gün geçirerek 3,25 milyarlık işlem hacmine ulaştı
Garanti Bankası bugün hisse de hareketli günlerinden birini yaşadı günlük işlem hacminde zirvede yer alan şirket hisseleri %1,5 artı pozisyonun da işleme devam ediyor.
Borsa’da İşlem Hacmi nedir?Borsa ile ilgilenen kişilerin sık duyduğu terimlerden birisi de borsada işlem hacmidir. Borsada işlem hacmi, işleme konu olan menkul kıymetlerin adediyle yine bu menkullerin işlem gördüğü fiyatların çarpımını ifade eden bir terimdir. Kısaca anlatacak olursak Borsa “İşlem Hacmi = İşlem Miktarı * İşlem Fiyatı” şeklindeki formülle hesaplanmaktadır. Her bir hisse senedinin işlem hacminin toplanması ile piyasanın işlem hacmi hesaplanmaktadır. Borsada işlem hacmi kısaca bir hisse, endeks ya da borsa üzerinde yapılan alım ve satım işlemlerinin toplam değerini ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkar.

İŞLEM HACMİ YÜKSEK OLURSA NE OLUR?
İşlem hacmi, işleme konu olan menkul kıymetlerin işlem miktarının işlem gördüğü alış ve satış değerlerinin çarpılması sonucu hesaplanan bir terimdir. Menkul kıymetler için verilmiş olan emirlerin gerçekleşmesi için karşısında da bu işlemin tam tersi bir emirle eşleşmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda da menkul kıymetlerin alış fiyatların toplamının satış fiyatına eş olması gerekmektedir.
Bir hissenin işlem hacminin artmış olması hisse senedinin fazla el değiştirmiş olduğunu göstermektedir. Bu olayın en büyük nedenleri, piyasada olumsuz bir beklentinin oluşması veya menkul kıymetin sahibi olan şirket ile ilgili bir haberin ortaya çıkması gibi nedenlerdir. İşlem hacminin yüksek olması olumlu yönde bir şey olabileceği gibi satışlarda yaşanacak artış sebebi ile de olumsuz olabilir. Borsada işlem hacmi arttığı zaman yatırımcılar daha güvenle yatırım yapabileceğini düşünürler ve bu değerler üzerinden işlem yapabilirler.
İŞLEM HACMİ DÜŞERSE NE OLUR?
İşlem hacmi, işleme konu olan menkul kıymetlerin işlem miktarının işlem gördüğü alış ve satış değerlerinin çarpılması sonucu hesaplanan bir terimdir. Bir hissenin işlem hacminin artmış olması hisse senedinin fazla el değiştirmiş olduğunu göstermektedir. Borsada işlem hacmi arttığı zaman yatırımcılar daha güvenle yatırım yapabileceğini düşünürler ve bu değerler üzerinden işlem yapabilirler. Bir hissenin işlem hacminin düşmesi/ azalması ise bu menkul kıymetin az el değiştirdiğini gösterir. Bu nedenle yatırımcılar bu menkul kıymetlere güvenemez ve üzerinden pek yatırım yapmazlar.

HİSSE DÜŞERKEN HACİM ARTMASI
Borsada zamanlama yatırımcılar için çok önemli bir konudur. Zamanlamada bakılması gereken bir konu ise hissenin yükselirken hacminin artması, düşerken ise işlem hacminin azalmasıdır. Böyle durumlarda o hisseler de yükselişe geçiyor demektir. Fakat bir hisse düşerken bu hissenin hacmi artıyorsa o hissede durmamak gerekmektedir. Bu hissede kesinlikle bir sorun var demektir.
BORSADA HACİM YÜKSEKLİĞİ NE DEMEK?
Borsada hacim; işleme konu olan menkul kıymetlerin işlem miktarının işlem gördüğü alış ve satış değerlerinin çarpılması sonucu hesaplanan bir terimdir. Bu değerin yüksek olması ise borsada hacim yüksekliği demektir. Borsada hacmin yüksek olduğu zamanlar olması olumlu yönde bir şey olabileceği gibi satışlarda yaşanacak artış sebebi ile de olumsuz olabilir. Borsada işlem hacmi arttığı zaman yatırımcılar daha güvenle yatırım yapabileceğini düşünürler ve bu değerler üzerinden işlem yapabilirler.

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ Türkiye asıllı bir banka kuruluşudur. Şirket aşağıda belirtilen segmentlerde faaliyetlerini sürdürmektedir: Perakende Bankacılığı, Kurumsal/Ticari Bankacılığı ve Yatırım Bankacılığı. Banka’nın müşterilerine sunduğu ürünler: emanet hizmeti, vadeli ve vadesiz mevduatlar, mevduat hesapları, repolar, kredili mevduat, spot krediler, dövize endeksli krediler, tüketici kredileri, otomobil ve konut kredileri, işletme sermayesi kredileri, iskontolu senetler, altın kredileri, döviz kredileri, ihracata yönelik krediler, ihracat öncesi krediler, İhracat Kredi Ajansı (İKA) kapsamındaki finansman, teminat mektupları, akreditifler, ihracat faktoring, kabul kredileri, taslak tesisleri, ceza bedeli alacaklar, kiralama, sigorta, vadeli işlemler, maaş ödemeleri, yatırım hesabı ( ELMA), çek, emniyet kutuları, fatura ödemeleri, vergi tahsilatları ve ödeme emirleri. Banka müşterilerine mevduat, kredi, kiralama ve faktoring gibi şirket, ticaret ve perakende hizmetleri sunmaktadır.
Çarpanlar ve Rasyolar
F/K | 3.94 |
PD/DD | 0.64 |
Takipteki Krediler Oranı (NPL) (%) | 3.80 |
Sermaye Yeterlilik Oranı (CAR) (%) | 15.70 |
Net Faiz Marjı (NIM) (%) | 4.70 |
Kaynak Dağılımı Mevduatlar: 68%Özkaynaklar: 9%Diğer: 22%
Şirket Detayları
Fiili Dolaşım Oranı | 50.06 |
Hisse Başına Kar | 3.08 |
Ödenmiş Sermaye | 4,200,000,000 |
Piyasa Değeri | 50,946,000,000 |
Sektörler | Bankacılık |

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.trBizi sosyal medyada takip ederek özel haberlerimize ilk siz ulaşabilirsiniz;
rekor işlem hacmi rekor işlem hacmi rekor işlem hacmi rekor işlem hacmi