Gübretaş (#GUBRF) Altın Madeninde ÇED süreci başladı

Gübre Fabrikaları’nın Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı

gübretaş (#gubrf) altın madeninde çed süreci başladı
Google News

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada:

“BİLECİK il SÖGÜT, ilce Korudanlık, Akbaştepe mevkiinde Gübre Fabrikaları Türk A.Ş. tarafından yapılması planlanan Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler BİLECİK Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir.” ifadelerine yer verildi.

ÇED Nedir?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ya da olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmaları ifade etmektedir.

Süreç nasıl işlemişti ?

Gübre Fabrikaları, Söğüt Altın Madeni ruhsatının ve ruhsat kapsamı çalışmaların %100 pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’ye devredilmesine karar verdi. Ruhsat devir işlemleri resmi süreci tamamlanması sonrasında Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. adına devam ettirileceği ve Söğüt Altın Madeni Projesi ile ÇED süreci başlatıldığını 25 Şubat tarihinde açıklanmıştı.

24 Şubat tarihinde Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’ye devredilmesine karar verildi

24.02.2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla Söğüt Altın Madeni ruhsatının ve ruhsat kapsamı çalışmaların şirketin bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’ye devredilmesine karar verildi. Devir işlemi, bir defaya mahsus KDV hariç 36.000.000.-TL sabit ruhsat devir bedeli ve maden üretimi devam ettiği sürece yıllık bazda cirodan %3 oranında alınacak olan nispi ruhsat devir bedeli karşılığı olup, ilgili devir sözleşmesinin imzalanması konusunda idareye yetki verildi ve 24.02.2021 tarihinde Maden Ruhsatı Devir Sözleşmesi imzalandı.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<