SPK Başkanı Taşkesenlioğlu yatırımcıları uyardı!
SPK Başkanı Taşkesenlioğlu yatırımcıları uyardı! SPK Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu Dünya Yatırımcı Haftasında konuştu. Yapılan açıklama ve daha fazlası haberimizde…
SPK Başkanı Taşkesenlioğlu yatırımcıları uyardı!
SPK Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu Dünya Yatırımcı Haftasında konuştu. Yapılan açıklama;
“Son iki yılda pay piyasasındaki yatırımcı sayısı 1,2 milyondan 2,4 milyona, bakiyesi 10 bin TL üzeri hesap sayısı ise 347 binden 950 bine yükselmiştir.”
“Sermaye Piyasası Kurulu olarak mevcut gözetim ve denetim sisteminin yanında, yatırımcıların kendilerini koruyabilecekleri bir piyasa ortamı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
“Birçok yanlış yatırım kararının genellikle kulaktan dolma söylentiler ve kötü niyetli kişilerin yönlendirmeleriyle verildiğini gözlemliyoruz.”
“Sermaye Piyasası Kurulu olarak yatırımcılarımızı birçok kez uyarmamıza rağmen, hala anonim sosyal medya hesapları üzerinden yapılan yönlendirmeler ile işlem yapan ve zarar eden vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz.”
“Sermaye piyasaları uzun vadeli fon arz ve talep edenlerin bir araya geldiği mecralardır, yatırım zamana yayılarak ve bilinçli bir biçimde yapıldığında fayda sağlamaktadır.”
“Borsamızda değerlendirilen kaynakları milli bir servet olarak görüyoruz.Yatırımcılarımızın finansal okuryazarlığını geliştirerek ve profesyonel yardım alarak bu milli değere sahip çıkması, Türkiye ekonomisi açısından hayati öneme sahiptir.”
Geçtiğimiz günlerde halka arz açıklaması yapmıştıSPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun o açıklamaları;
”2021 yılında toplam büyüklüğü 16,2 milyar TL olan 38 adet halka arz ile halka arz tarihimizin yıllık bazda en yüksek seviyesine ulaşılmıştır.
Son 3 yılda, girişim sermayesi yatırım fonlarının büyüklüğü 1,3 milyar TL’den 7,2 milyar TL’ye çıkarken, girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının portföy büyüklüğü de 1,5 milyar TL’den 5,1 milyar TL’ye yükselmiştir.
Son 3 yıl içerisinde menkul kıymet yatırım fonlarının büyüklüğü 44 milyar TL’den 193 milyar TL’ye yükselmiştir. Bu süreç içerisinde serbest fonların payı %7,7’den %32,1’e ve tedavüldeki pay adedi ise 40 milyardan 225 milyara yükselmiştir.
Paya dayalı kitle fonlaması düzenlemeleri tamamlanmış olup hâlihazırda 2 platform yetkilendirilmiştir.
Küresel ölçekte atılan adımlar, yeşil standartlara uygun bir biçimde çalışmanın ek fayda sağlamaktan ziyade bir zorunluluk haline geleceğini göstermektedir.
Uluslararası kabul görmüş ölçütlerle uyumlu bir biçimde hazırlayacağımız yeşil tahvil ve sukuk rehberleri ile, şirketlerimizin, yeşil iş modellerini finanse edebilecekleri borçlanma aracı ihraç süreçlerini daha da netleştirmiş olacağız.”
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi – https://paraajansi.com.tr/