Ulusoy Un’dan kritik karar yatırımcıların dikkatine!

Ulusoy Un tarafından yapılan açıklamaya göre hisse geri alım programı dahilinde bir kısım hisselerin geri alınmasına karar verildi. Daha öncede bu program çerçevesinde pay geri alımı yapmıştı. Tekrardan pay geri alımı yapılmaya başlandı sebebi ne? Ulusoy Un’dan kritik karar yatırımcıların dikkatine!

ulusoy un’dan kritik karar yatırımcıların dikkatine!
Google News

Ulusoy Un tarafından yapılan açıklamaya göre hisse geri alım programı dahilinde bir kısım hisselerin geri alınmasına karar verildi. Daha öncede bu program çerçevesinde pay geri alımı yapmıştı. Tekrardan pay geri alımı yapılmaya başlandı sebebi ne? Ulusoy Un’dan kritik karar yatırımcıların dikkatine!

Ulusoy Un’dan kritik karar yatırımcıların dikkatine!

1. Şirket Borsa’da işlem görmekte olan paylarına ilişkin son dönemdeki fiyat hareketlerinin şirketin finansal performansını doğru yansıtmaması ve fiyat tutarsızlıklarının giderilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’nun 21.07.2016 tarihli Basın Duyurusu ve II-22.1 Geri Alınan Paylar Tebliği gereğince aşağıda detayları belirtilen Pay Geri Alım Program ve işlemlerinin yapılmasına,

2. Geri alım programının unsurları;

a. Geri Alım Amacı: Şirket paylarına ilişkin son dönemdeki fiyat hareketlerinin şirketin finansal performansını doğru yansıtmaması ve fiyat tutarsızlıklarının giderilmesi.

b. Geri Alım Programının Uygulanacağı Süre : 1 Yıl

c. Geri Alıma Konu Azami Pay Sayısı : 5.000.000 Adet

d. Alt ve Üst Fiyat Limitleri: 0,00 TL/Adet ile 10,00 TL/Adet aralığında

e. Yıllık ve son üç aylık pay fiyat bilgisi;

DönemEn Düşük FiyatEn Yüksek Fiyat
Yıllık4,53 TL8,76 TL
Son Üç Aylık5,00 TL7,56 TL

3. Geri alıma konu azami pay sayısına ulaşılması halinde 1 yıllık süreyi beklemeden geri alım programının sonlandırılmasına,

4. Geri alınan payların tekrar satışı ile ilgili esaslarının şimdiden belirlenmemesine,

5. Geri alım için azami 50.000.000,00 TL’nın ayrılmasına ve bu tutarın şirketin nakit ve nakit benzeri aktiflerinden karşılanmasına,

Ayrıca ;

6. Yürütülecek geri alım programının şirketimizin finansal durumu ve faaliyet sonuçlarına ilişkin her hangi bir olumsuz etkisi olmayacağının öngörüldüğünün açıklanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

ŞİRKETLERİ HİSSE ALIMINA YÖNLENDİREN NE?

Fiyat memnuniyetsizliği

Uzmanlara göre pek çok farklı sebep var. Ancak Bunların başında da şirketlerin hisse fiyatlarından memnun olmaması geliyor. Fiyatların şirketin gerçek performansını yansıtmadığına karar veren yönetim kurulları hisseleri geri alarak fiyatların istenilen seviyeye yaklaşmasını sağlamak isteyebilir.

Global Menkul değerler Stratejisti Gökhan Uskuay, “Şirketler kendi hisse değerlerinin çok düşük olduğu durumlarda hisse alım programı açıklarlar” diyor.

Oynaklık önlemi

Ayrıca oynaklık dönemlerinde de hisse geri alımı bir önlem olarak kullanılabiliyor. Geri alımlar, fiyatlardaki dalgalanmaları azaltma yönünde imkan sağlayabiliyor.

“Hisselerde özellikle sert düşüşler ve aşağı yönlü volatilite görülmesi durumunda da şirketler geri alıma gidebiliyor” diyen Deniz Yatırım analisti Alper Akalın da 2014 yılında Mutlu Akü ve TEB gibi halka açıklık oranı düşük şirketlerin hisse alımlarıyla borsadan tamamen çıkmayı tercih ettiğini hatırlattı.

Prestij

Uskuay da büyük şirketlerin alımlarının ise daha çok prestij amaçlı olduğunu belirtti ve “Asıl amaç hissenin ucuz kaldığı ve yerli/yabancı yatırımcıya hissenin arkasında durduğu güvenini oluşturmaktır” dedi.

Analist, “Şirketin hissesini kredi teminatı olarak vermesi durumunda şirketin piyasa değerinin düşmesi, şirketin ek teminat bulmasına da yol açabilir yada kredi erişimini ve maliyetini olumsuz yönde etkileyebilecektir” dedi.

PEKİ HİSSELER NASIL ETKİLENİYOR?

Analistlere göre her durumda beklenti olumlu etki görülmesi.

Analistler “Geri alımdan önce hissede sert düşüş olması durumunda yönetimin hisselerini alma karar kararı ‘Ben şirketin operasyonlarını biliyorum, güveniyorum’ mesajı vereceğinden yatırımcıya da güven veriyor. Alıcı olarak girmesi de talebin artmasıyla ayrıca fiyatları yukarı çekiyor” ifadelerini kullandı!

Geri Alım (Buyback) Nedir?

Hisse geri alımı olarak da bilinen buyback, bir şirketin açık piyasada bulunan mevcut hisse sayısını azaltmak için kendi hisselerini satın almasıdır. Şirketler, mevcut hisse sayısını azaltarak kalan hisse senetlerinin değerini yükseltmek veya diğer hissedarların çoğunlukla kontrol ettiği hisseleri azaltmak gibi birçok nedenle buyback yapabilirler. Hisse senedi geri alımları ile şirket, hisse senedini açık piyasadan veya doğrudan hissedarlarından satın alabilir.

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<