Yıldız pazarda ki 10 hisseye dikkat! Güncel durumları?
Yapı Kredi Banakası tarafından oluşturulan bu hisse analizlerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Yapı Kredi kaynaklı bu hisse analizlerini sizler için derledik. Yıldız Pazardaki 10 hisse analizi
Yapı Kredi Banakası tarafından oluşturulan bu hisse analizlerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Yapı Kredi kaynaklı bu hisse analizlerini sizler için derledik. Yıldız Pazardaki 10 hisse analizi
(AKSGY) Akiş GMYO
Güçlü yükseliş trendinde Son 3 gündür hissenin fiyatı ile birlikte yükselen işlem hacmi, çıkışın güçlü olduğu ve bir süre daha devam edebileceği yönünde bir izlenim veriyor.
Tam adı Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 805.000.000 TL olan şirketin halka açıklık oranı %44’dÜr.
(ARCLK) Arçelik
RSI Al verdi. En son 2 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
Şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 675.728.205 TL olan şirketin halka açıklık oranı %25’dır.
(ASELS) selsan
5 Gün Ort. yukarı kesti. Fiyat, 5 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor.
Tam adı Aselsan Elektronik Sanayi Ve TicaretA.Ş. olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 2.280.000.000 TL olan şirketin halka açıklık oranı %26’dır.
(BERA) Bera Holding
Düşüş trendine girdi. Son 3 gündür fiyat düşerken artan işlem hacmi hissede yeni satışların geldiğine ve düşüşün bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor.
Tam adı Bera Holding A.Ş. olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 341.600.000TL olan şirketin halka açıklık oranı %54’dür.
(BIMAS) Bim Mağazalar
5 Gün Ort. yukarı kesti. Fiyat, 5 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor.
Tam adı BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 607.200.000 TL olan şirketin halka açıklık oranı %60’dır.
(BRISA) Brisa
RSI Al verdi. En son 2 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
Tam adı Brisa Brıdgestone Sabancı Lastik San.Ve Tic.A.Ş olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 305.116.875 TL olan şirketin halka açıklık oranı %10’dur.
(BRSAN) Borusan Mannesmann
RSI Al verdi. En son 2 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
Tam adı Borusan Mannesmann Boru Sanayi Ve Ticaret A.Ş. olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 141.750.000 TL olan şirketin halka açıklık oranı %17’dir.
(DEVA) Deva Holding
Güçlü yükseliş trendinde. Son 3 gündür hissenin fiyatı ile birlikte yükselen işlem hacmi, çıkışın güçlü olduğu ve bir süre daha devam edebileceği yönünde bir izlenim veriyor.
Tam adı Deva Holding A.Ş olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 200.019.288 TL olan şirketin halka açıklık oranı %18’dir.
(DOAS) Doğuş Otomotiv
İşlem hacmi 4 gündür artıyor. Son 5 gündür, hacim artıyor.
Tam adı Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 220.000.000TL olan şirketin halka açıklık oranı %15’dir.
(ECILC) czacıbaşı İlaç
RSI Al verdi. En son 2 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
Tam adı EİS Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş olan şirket Borsa İstanbul’da Yıldız Pazarda işlem görüyor. Ödenmiş Sermayesi 685.260.000 TL olan şirketin halka açıklık oranı %19’dur.
RSI Nedir?
Açılımı Relative Strength Index, Türkçede Göreceli Güç Endeksi olarak ifade edilir ve en sık kullanılan teknik göstergeler arasında yer alır.
Hangi aralıklar takip edilir?
0 ile 100 arasında yer alan değerde 70 seviyesi üzeri aşırı alım bölgesi 30 seviyesi altı ise aşırı satım bölgesi olarak görülür. Bu göstergede en çok faydalanılan nokta da burasıdır, çünkü aşırı alım ve aşırı satım bölgeleri fiyatın tersi yöne doğru gideceğinin sinyalini verir. Eğer fiyat 70 seviyesini aşmış ve kritik bölge olan 80-100 aralığına doğru ilerlemişse RSI fiyatın çok yükseldiğini ve en kısa zamanda bir düzeltme olacağını yani fiyatın gerileyeceğini söyler. Diğer taraftan fiyat 30 seviyesini aşmış ve 20-0 aralığına doğru ilerlemişse burada sinyal fiyatta trendin değişeceği yönündedir.
Ancak takip ettiğiniz bir ürünün fiyatında kısa sürede hızlı bir hareket oluyor ve bunu destekleyen de bir hikaye yaşanıyorsa o noktada göstergedeki sinyal zamanlama olarak yanıltıcı olabilir. Bunun için işlem yaptığınız ürüne dair ekonomik, siyasi ve jeopolitik gelişmeleri de takip etmeniz gerekir.
RIS göstergesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da uyumsuzluklardır. Formül ve hesaplamalara göre RSI grafiğinin ürünün grafiğiyle paralel ilerlemesi gerekir, ancak RSI göstergesinin en önemli noktalarından biri de uyumsuzluk sinyali vererek bir nevi önden değişimi yakalamasıdır. Örneğin fiyat yükselişte ve RSI da 70 üzeri aşırı alım sinyali vermeye başladı, ancak RSI sinyaline karşın fiyattaki yükseliş biraz daha devam etti, bu noktada RSI yükselişi onaylamıyor demektir, yani fiyatın bu seviyelerden dönmesi olasılığını kuvvetlendiriyor. Burada önceki paragrafta belirttiğimiz gelişmelerin etkisi var, yani fiyatın sinyale karşın ilerleyişine devam etmesinde o ürünü etkileyen bir hikayenin tepkisi söz konusudur.
Uyumsuzluğu grafikte net olarak görebileceğimiz bir diğer nokta da fiyatın yeni bir seviyeye çıkmasına ya da inmesine karşın RSI grafiğinin daha önce gördüğü yüksek ya da düşük seviyeyi aşmamasıdır. Bu da yükselişte satış, düşüşte alış sinyali anlamına gelir.
RSI Nasıl Hesaplanır?
Grafikte takip ettiğiniz ürünün fiyatının yine sizin belirleyeceğiniz periyoda göre en yüksek ve en düşük seviyelerinin alınması ile hesaplanır. Formül şöyledir:
100- (100/(1+Y/D)
Örnek üzerinden gidersek; takip etmek istediğiniz periyodun 14 gün olduğunu varsayalım, gösterge son 14 günün günlük en yüksek kapanışını ve en düşük kapanışını hesaplar, sonra en yüksek gün kapanışlarının toplamını gün sayısına böler (Y), en düşük kapanışların toplamını gün sayısına böler (D). Değerin 0 ile 100 arasında olacağına dayanan bu göstergede Y/P işleminin ardından çıkan sonuç 1 ile toplanır ve formülde bulunan 100 rakamı çıkan sonuca bölünür. Böylelikle sonuç daima 0 ile 100 arasında olur.
Grafikte kullanılan bu göstergede sistem otomatik olarak seçilen periyot üzerinden hesaplamayı yapar ve çıkan sonuç RSI değerini gösterir.
Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/pcaraajansi
SAKİNE KARACA P.A.