3 Ayda 255 Liradan 2885 Liraya! 10 Kattan Fazla Primlenen Hisseye Yasak!
3 Ayda 255 Liradan 2885 Liraya! 10 Kattan Fazla Primlenen Hisseye Yasak! Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. OZATD borsanın son 3 ayda en çok kazandıran hissesi. Hisse fiyatını 10 kattan fazla katladı. Şimdi hissede işlem yasağı başladı.
Yayınlama Tarihi: 22.07.2026 15:30
—
Son Güncelleme: 22.07.2026 15:30
Tedbir haberleri
Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. OZATD borsanın son 3 ayda en çok kazandıran hissesi. Hisse fiyatını 10 kattan fazla katladı. Şimdi hissede işlem yasağı başladı.OZATD Nisan ayı sonlarında yani 3 ay önce, 255 TL fiyatlardan dik bir yükselen trende başladı. Hisse o kadar hızlı prim yaptı ki 3 ay içinde 2885 TL fiyatı da geçerek 10 kattan fazla prim yapmış oldu.
Hisse yükselen trende devam ederken hissede kredili işlem ve açığa satış yasağı başlatıldı. Bu yasak 1 ay boyunca devam edecek.
OZATD günlük grafik
KAP açıklaması
kap bildirimiSermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DSTKF.E, OZATD.E ve SUNTK.E payları 21/07/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/08/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.