CELHA Hissesinde 3. İşlem Yasağı Başlatıldı

CELHA Hissesinde 3. İşlem Yasağı Başlatıldı. Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. CELHA hissesinde 2 işlem yasağı uygulanmaktaydı. Hissede şimdi de 3. işlem yasağı başladı ve 1 ay boyunca devam edecek.

feria
Google News

Tedbir haberleri


 Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. CELHA hissesinde 2 işlem yasağı uygulanmaktaydı. Hissede şimdi de 3. işlem yasağı başladı ve 1 ay boyunca devam edecek.

CELHA hissesinde kredili işlem ve açığa satış yasakları zaten uygulamadaydı. Hissede şimdi de brüt takas tedbiri başlatıldı.

CELHA günlük grafik

KAP açıklaması

kap bildirimi

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında CELHA.E paylarında 01/07/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/07/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. 

SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<