Gözler Ekonomik Güven Endeksi ve TCMB Toplantı Özetinde

Aracı kurum raporunda günün gündemine değindi.

görsel03
Google News

Gedik Yatırım’ın günlük raporuna göre yurt içi piyasalar, 28 Ekim’de yarım gün işlem görürken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kapalı kaldı. Resmi tatil sürecinde dolar/TL’de düşük volatiliteyle sınırlı ve kademeli yükseliş eğilimi devam etti.

Yurt dışı tarafta Fed, çarşamba günü sonuçlanan toplantısında beklentilere paralel olarak faizlerde değişikliğe gitmedi. Fed Başkanı Kevin Warsh, enflasyonun yüksek seviyelerde kaldığını vurgulayarak fiyat istikrarının öncelik olduğunu ve sonraki para politikası kararlarının ekonomik verilere bağlı şekilleneceğini ifade etti.

Bugün yurt içinde saat 10.00’da ekim ayı ekonomik güven endeksi, saat 14.00’te ise TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti takip edilecek. Dolar/TL sabah saatlerinde 49,9450 civarında işlem görüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<