PKK'nın sözde lojistik sorumlusu MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

pkk'nın sözde lojistik sorumlusu mi̇t'in operasyonuyla türkiye'ye getirildi
Google News

ANKARA(AA) – AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Irak’ın Suriye sınırında yer alan ve PKK/KCK’nın kontrolündeki Ezidi nüfusun yoğun olduğu Sincar’da sözde lojistik sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen “Laşer” kod adlı İbrahim Parım, MİT’in operasyonuyla yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanma süreci devam eden Parım’ın, Suriye/Kobani’de yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla örgüt tarafından 6-8 Ekim 2014’te Van’da düzenlenen sokak eylemlerinde yer aldığı, 2015’te ise terör örgütünün kırsal kadrosuna katıldığı belirlendi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<