Şekerbank SKBNK Hissesinde Ne Oluyor? 5 Gündür Taban! Hissede Yasak!
Şekerbank SKBNK Hissesinde Ne Oluyor? 5 Gündür Taban! Hissede Yasak! Şekerbank T.A.Ş. SKBNK 5 gündür taban taban geri gelerek 20 TL fiyattan 11 TL fiyata kadar düştü. Bankacılık endeksi yatay trendde devam ederken SKBNK hissesi olumsuz görünüş sergileyen tek banka hissesi Hissede neler oluyor!
Yayınlama Tarihi: 24.07.2026 15:00
—
Son Güncelleme: 24.07.2026 15:00
Tedbir haberleri
Şekerbank T.A.Ş. SKBNK 5 gündür taban taban geri gelerek 20 TL fiyattan 11 TL fiyata kadar düştü. Bankacılık endeksi yatay trendde devam ederken SKBNK hissesi olumsuz görünüş sergileyen tek banka hissesi Hissede neler oluyor!
SKBNK bu yılın baaşından beri yükselen trendde devam ediyordu. Hisse yılbaşı civarında 7 TL fiyatlardan istikrarlı bir yükselen trendde devam ederek, Temmuz ayında 20 TL zirve fiyata kadar değerlendi.
Hisse son 5 gündür taban taban geri geliyor. Hisse bugün de 11,76 TL taban fiyattan işlem görüyor. 5 gün içinde Şubat ayı fiyatlarına geri dönen hissede kredili işlemler ve açığa satış 1 ay boyunca yasaklandı.
Borsada banka hisseleri genel olarak yatay trendde devam ederken SKBNK hissesinin böyle agresif bir düşüş trendine girmesi dikkat çekti. Hissede neler oluyor?
SKBNK günlük grafik
KAP açıklaması
kap bildirimiSermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BARMA.E, SKBNK.E ve KUYAS.E payları 24/07/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/08/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.